Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζεστε πραγματικά;

Πριν όμως νιώσετε ενοχές που δεν καταφέρατε τον "μαγικό αριθμό", αν είστε τουλάχιστον στη μέση του, μπορείτε να ξεκουραστείτε. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις 4.400 βήματα μείωσαν τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας στις γυναίκες κατά 41%.

Η I-Min Lee, καθηγήτρια της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και κύρια συγγραφέας της μελέτης, εξηγεί στο WebMD γιατί.

Σας εξέπληξαν τα αποτελέσματα της μελέτης;

Lee: Ναι και όχι. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι όταν πρόκειται για τη σωματική άσκηση, "μερική άσκηση είναι καλή, περισσότερη είναι καλύτερη", αλλά υπάρχουν λίγα δεδομένα σχετικά με τα βήματα και την υγεία, ιδιαίτερα τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που έχουν για την υγεία. Ήξερα ότι αυτό ήταν ένα κρίσιμο κενό στις γνώσεις, αφού τόσοι πολλοί παρακολουθούν τα βήματά τους. Αλλά 4.400 βήματα ημερησίως είναι ένας πολύ κανονικός ημερήσιος αριθμός βημάτων.

Από πού προέρχεται ο διάσημος στόχος των 10.000 βημάτων την ημέρα;

Lee: Ίσως προήλθε από το marketing. Το 1965, η εταιρεία ρολογιών και οργάνων Yamasa στην Ιαπωνία πούλησε ένα βηματόμετρο που ονομάζεται "Manpo-kei", το οποίο μεταφράζεται σε "μετρητής δέκα χιλιάδων βημάτων" στα ιαπωνικά. Όμως για πολλούς ανθρώπους, και ιδίως για ηλικιωμένους, τα 10.000 βήματα ανά ημέρα μπορεί να είναι ένας πολύ τρομακτικός στόχος. Για αυτό θέλαμε να διερευνήσουμε εάν ο αριθμός αυτός ήταν απαραίτητος για να μειωθούν τα ποσοστά θνησιμότητας.

Είναι τα 10.000 βήματα ακόμα ένας καλός στόχος; Ή μήπως οι γυναίκες τώρα πρέπει να στοχεύουν στα 4400 βήματα;

Lee: Εάν μπορείτε να φτάσετε τα 10.000 βήματα την ημέρα, αυτό θα ήταν φανταστικό και σίγουρα δεν θα σας αποτρέψω από αυτόν τον στόχο. Για όσους είναι αδρανείς, όμως, αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κατά μέσο όρο 2.500 βήματα ημερησίως κάνοντας κανονικές δραστηριότητες, όπως πηγαίνοντας στο μπάνιο, περπατώντας γύρω από το γραφείο. , Έτσι το να προσθέσετε 2.000 βήματα την ημέρα, είναι κάτι πολύ εφικτό.

Τι ελπίζετε ότι θα πάρουν οι γυναίκες από τη μελέτη σας;

Lee: Απλά κινηθείτε περισσότερο. Ακόμη και ένας μικρός αριθμός βημάτων σχετίζεται με χαμηλότερη θνησιμότητα. Δεν χρειάζεται να κάνετε χιλιόμετρα ή να ξεκινήσετε το γυμναστήριο και να τα κάνετε μαζεμένα. Τα επιπλέον 2.000 βήματα μπορούν να γίνουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να κάνετε αυτά τα επιπλέον βήματα.

4 Συμβουλές

Δοκιμάστε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα και ξεκινάτε να προσθέτετε βήματα.

  1. Περπατήστε στη δουλειά σας

Κάντε μια βόλτα 5 λεπτών στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

  1. Μην επιλέγετε τον πλησιέστερο χώρο στάθμευσης

Παρκάρετε πιο μακριά από τον προορισμό σας.  

  1. Απλώστε τις δουλειές του σπιτιού

Για παράδειγμα, αν το πλυντήριό σας βρίσκεται στο υπόγειο ή σε μακρινό σημείο, αντί να περιμένετε μέχρι το καλάθι του πλυντηρίου να είναι γεμάτο για να το κατεβάσετε, προσπαθήστε να προσθέτετε καθημερινά τα βρώμικα ρούχα.

  1. Παίξτε

Ξεκινήστε να παίζετε είτε με τα παιδιά, είτε τα εγγόνια είτε τα κατοικίδιά σας.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post