Υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να υπερκαταναλώνετε

 Ωστόσο, μια τάση που προβληματίζει είναι πως οι θερμίδες δεν έχουν καμία σημασία.

Σίγουρα δεν είναι σωστή η διαρκής παρακολούθηση των θερμίδων αλλά από την άλλη και η ιδέα του «τρώτε» όσο θέλετε από «καθαρά» φαγητά μπορεί να έχει συνέπειες.

Ποια τρόφιμα καταναλώνει ο κόσμος σε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα;

Λάδι καρύδας: Τόσες πολλές συνταγές υγιεινής διατροφής το απαιτούν, συχνά σε μεγάλες ποσότητες, και πολλοί άνθρωποι το προτιμούν στη γεύση. Αν και υπάρχουν μερικά πιθανά οφέλη από το λάδι καρύδας, όπως και με όλα τα έλαια, είναι εύκολο να πάρετε πολλές θερμίδες χωρίς να το συνειδητοποιήσετε (στην περίπτωση του ελαίου καρύδας, περίπου 240 για δύο κουταλιές της σούπας).

Smoothies: Είναι ένας εύκολος τρόπος για να φάτε μερίδες φρούτων και λαχανικών. Μερικά φρούτα είναι ωραία, αλλά δοκιμάστε την ισορροπία με πολλά λαχανικά, τα οποία είναι εξίσου ικανοποιητικά και γεμάτα βιταμίνες, αλλά χαμηλότερα σε θερμίδες.

Granola: Αυτό το δημητριακό μπορεί να έχει τιμηθεί ως προς τα πλεονεκτήματα για την υγεία, αλλά λάβετε υπόψη ότι το τυπικό μέγεθος μερίδας granola είναι μικρό, δηλαδή περίπου 1/4 του φλιτζανιού.

Βούτυρα με ξηρούς καρπούς: Οι ξηροί καρποί και τα καρύδια είναι καλοί για εμάς, ειδικά για την υγεία της καρδιάς. Και είναι νόστιμα! Αλλά πλούσια σε θερμίδες. Επομένως, απλώστε τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς σε πράγματα όπως τοστ και φέτες μήλου - αλλά προσέξτε την ποσότητα.

Energy Bars: Βολικό και ιδανικό σνακ. Αλλά ακόμα κι αν είναι κατασκευασμένα με υγιεινά συστατικά, είναι καλό να ξέρετε ότι μερικά από αυτά μπορούν να έχουν πάρα πολλές θερμίδες.

Αποξηραμένα φρούτα: 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα κεράσια έχει τις ίδιες θερμίδες με ένα φλιτζάνι και μισό φρέσκο. Η κατανάλωση μιας μικρής χούφτας αποξηραμένων φρούτων με μερικούς ξηρούς καρπούς μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο γεμάτοι, χάρη στις επιπλέον φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Το μήνυμα αυτού του κειμένου δεν είναι να σταματήσετε να τρώτε αυτά τα φρούτα. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος θα ήταν ένα πιο υγιεινό μέρος εάν οι άνθρωποι έτρωγαν περισσότερα από αυτά τα είδη τροφίμων. Το μήνυμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες τείνουν να σας γεμίζουν, αλλά πρέπει να προσέχετε τις ενδείξεις του σώματός σας, ιδιαίτερα τα σημάδια πληρότητας. Το να τρώτε αργά και να εστιάζετε σε αυτό που τρώτε, μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίζετε πότε είστε χορτάσατε.

Sally Kuzemchak, MS, RD

Πηγή: https://blogs.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post