Κηπουρική: 6 οφέλη για το μυαλό και το σώμα σας

Η κηπουρική δεν χρησιμεύει απλώς στο να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο όμορφο. Η φροντίδα των φυτών μπορεί επίσης να κάνει θαύματα για τη δική σας ευημερία, σύμφωνα με μια πληθώρα επιστημονικών ερευνών. Η σωματική άσκηση μπορεί να συμβάλει σε ένα υγιές βάρος και σωστή αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, η ενασχόλησή μας με την κηπουρική μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και την ψυχική σας υγεία.

 

  1. Η κηπουρική καίει πολλές θερμίδες.

Καλά νέα για όσους ήδη περνούν ώρες στον κήπο ή το μπαλκόνι τους: Η κηπουρική θεωρείται άσκηση μέτριας έντασης. Μπορείτε να κάψετε περίπου 330 θερμίδες κάνοντας μια ώρα ελαφριάς κηπουρικής εργασίας στην αυλή - κάτι περισσότερο από το περπάτημα με μέτριο ρυθμό για το ίδιο χρονικό διάστημα - σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Αμερικής.

Άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν σε ένα κοινοτικό πρόγραμμα κηπουρικής είχαν επίσης σημαντικά χαμηλότερα ΔΜΣ (δείκτες μάζας σώματος) από τους γείτονές τους, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 στο American Journal of Public Health.

 

  1. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.

Μόλις 30 λεπτά σωματικής άσκησης μέτριου επιπέδου τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορούν να αποτρέψουν και να ελέγξουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Στην πραγματικότητα, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνεύμονα και Αίματος Αμερικής συνιστά κηπουρική για 30-45 λεπτά ως παράδειγμα για το πώς να φτάσετε στην επιθυμητή κατάσταση.

 

  1. Ο χρόνος που περνάτε έξω είναι καλός για τα κόκαλά σας.

Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και το δέρμα σας εκτίθεται στον ήλιο, ωθεί το σώμα σας να παράγει βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη - που βρίσκεται επίσης σε ψάρια και εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως το γάλα - βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει ασβέστιο, ένα μέταλλο απαραίτητο για το σχηματισμό των οστών, σύμφωνα με στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας Αμερικής.

 

  1. Η καλλιέργεια του δικού σας φαγητού μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε πιο υγιεινά.

Εκτός από τη σωματική άσκηση όταν ετοιμάζετε τη δική σας παραγωγή λαχανικών θα έχετε φρέσκα και υγιεινά προϊόντα. Οι Διατροφικές Οδηγίες προτείνουν να τρώτε τουλάχιστον 2 φλιτζάνια λαχανικά και 1 φλιτζάνι φρούτα την ημέρα για να λάβετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας νόσου.

Η κηπουρική βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν μια διαρκή συνήθεια να τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με έρευνα του 2016 από το Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο παρέχοντας φρέσκα λαχανικά αλλά και καθιστώντας πιο πιθανό για τα παιδιά να δοκιμάσουν τρόφιμα που ίσως δεν είχαν φάει στο παρελθόν, σύμφωνα με την έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας για την Κηπουρική Επιστήμη.

 

  1. Η κηπουρική μπορεί να ανακουφίσει το άγχος.

Η κηπουρική συσχετίζεται θετικά με τη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση του 2017 στις εκθέσεις προληπτικής ιατρικής που εξέτασε 22 διαφορετικές μελέτες περιπτώσεων.

Όχι μόνο δίνει στους ανθρώπους τον έλεγχο μιας κατάστασης, αλλά τους διδάσκει επίσης μια νέα ικανότητα που μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

Αυτά τα οφέλη μπορούν να επεκταθούν και εκτός ενός χώρου υγειονομικής περίθαλψης. Οι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με ηλεκτρονικές συσκευές και το άγχος αυξάνεται.. Οι άνθρωποι χρειάζονται μια ανάπαυλα και η φύση τους την παρέχει.

 

  1. Η κηπουρική μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η δράση της καλλιέργειας φυτών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της διάθεσής σας. Η μετα-ανάλυση του 2017 συνέδεσε επίσης την κηπουρική με αυξήσεις στην ποιότητα ζωής και μειώσεις στη διαταραχή της διάθεσης.

 

Πηγή: https://www.goodhousekeeping.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post