#Garden -Τα ιδανικά φυτά για τη βεράντα σας αυτήν την περίοδο

 Δυόσμος

Ο δυόσμος καλλιεργείται τέλεια σε γλάστρες κοντά σε σκιερά παράθυρα, καθώς δε χρειάζεται πολύ ήλιο.

Το μόνο που χρειάζεται  να κάνετε, είναι να κόψετε περίπου 10 – 15 εκ. φυτού, να το βάλετε στο νερό και να ανανεώνετε το νερό συχνά.

Μέσα σε μια εβδομάδα θα δημιουργηθούν οι πρώτες ρίζες.

Με τα  φύλλα, μπορείτε να απολαύσετε ένα αναζωογονητικό τσάιβάζοντάς τα σε μια κούπα και προσθέτοντας ζεστό νερό!

 

 

Κουρκουμάς

Αυτό το εξωτικό σπιτικό φυτό είναι γεμάτο πλεονεκτήματα. Ιστορικά χρησιμοποιούταν στη Νότια Αφρική για διάφορες παθήσεις συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων αναπνοής, των ρευματικών αλλά και της κόπωσης.

Μπορείτε να το καλλιεργήσετε με ρίζες που βρίσκετε έτοιμες στα καταστήματα. Φυτέψτε το ρίζωμα προσεκτικά, καλύψτε το με χώμα, ποτίστε το και τοποθετήστε ολόκληρη την γλάστρα σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα.

Φυλάξτε το σε ζεστό μέρος μέχρι να δείτε τις ρίζες να βγαίνουν από το χώμα. Σε αυτό το στάδιο, δεν παίζει ρόλο το αν βρίσκεται στο σκοτάδι ή στο φως.

Μόλις φανούν οι πρώτες ρίζες και τα πρώτα φύλλα, τοποθετήστε το δίπλα σε ένα παράθυρο για να μεγαλώσει.

Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε ένα γευστικό latte από κουρκουμά ανακατεύοντάς τον με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, κανέλα και σιρόπι αγαύης.

 

Κουμ κουάτ

Το κουμ κουάτ ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών.

Ο καρπός του μοιάζει πολύ με τα πορτοκάλια αλλά είναι πολύ μικρότερος σε μέγεθος. Είναι το μόνο εσπεριδοειδές που μπορεί να καταναλωθεί ολόκληρο, μαζί με τη φλούδα του.

Ως εσπεριδοειδές, είναι ευαίσθητο στο κρύο. Είτε στο μπαλκόνι είτε στον κήπο, πρέπει να είναι τοποθετημένο σε σημείο που έχει αρκετές ώρες ήλιο και δε θα το χτυπάει ο δυνατός αέρας. Χρειάζεται λίπασμα όλες τις εποχές του χρόνου εκτός από τον χειμώνα. Τον χειμώνα, χρειάζεται προσοχή την περίοδο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών γιατί μπορεί να καεί. 

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, δροσίστε τα φύλλα ψεκάζοντάς τα με λίγο νερό. Ποτίστε συχνά αλλά ρίχνοντας λίγο νερό κάθε φορά. Διατηρήστε το χώμα μέτρια υγρό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χρόνου που αναπτύσσονται οι καρποί του.

Ιδανικό για κήπο, μπορείτε να μαζέψετε τους καρπούς του και να φαγωθούν κατευθείαν από το δέντρο.

Πότε θα ξέρετε ότι τα φρούτα είναι έτοιμα για συγκομιδή; Όταν εξαφανιστεί το πράσινο χρώμα και δείτε ότι τα φρούτα πλέον έχουν ένα κίτρινο – πορτοκαλί χρώμα.

Τρώγεται ολόκληρο σαν σνακ, σερβίρεται με παγωτό ολόκληρο ή ψιλοκομμένο, γίνεται μαρμελάδα, λικέρ και γλυκό του κουταλιού.

 

Δενδρολίβανο:

Αναπτύσσεται εύκολα και καλλιεργείται στις περιοχές με μεσογειακό κλίμα και ήλιο.

Έχει μικρές απαιτήσεις ως προς το πότισμα, ειδικά από τη στιγμή που θα ριζώσει καλά στο έδαφος.

Ιδανικό για τη βεράντα σας. Μπορείτε να κόψετε κλαράκια και να τα χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική για να αρωματίσετε τα πιάτα σας ή να το απολαύσετε ως αφέψημα βάζοντάς το σε ζεστό νερό.

Ακόμα, θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά καθώς κρατάει μακριά ανεπιθύμητα έντομα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post