#Garden -4 τρόποι για να διατηρήσουμε τα λουλούδια μας περισσότερο καιρό στο βάζο

Όλοι μας θαυμάζουμε ένα ωραίο μπουκέτο σε ένα βάζο στον εσωτερικό χώρο. Άλλωτε γιατί μας ταξιδεύει η μυρωδιά τους, άλλωτε γιατί δίνουν νόημα σε εκείνο το βάζο που έχουμε αφήσει άδειο πάνω στο τραπέζι ή χρώμα σε εκείνο τον τοίχο που είχαμε πει ότι θα βάψουμε αλλά δεν το κάναμε ποτέ.

Αποτελούν την τέλεια πινελιά σε ένα φρεσκοκαθαρισμένο σπίτι και την εύκολη και εγγυημένη λύση δώρου σε έναν φίλο που μας έχει καλέσει.

Όποιος, λοιπόν, και αν είναι ο λόγος που ένα μπουκέτο έφτασε σπίτι μας, ο προβληματισμός είναι πάντα ο ίδιος: πως μπορώ να κρατήσω περισσότερο καιρό τα λουλούδια;

Εμείς, συμμεριζόμενοι αυτόν τον προβληματισμό σας παρουσιάζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε πριν τοποθετήσουμε τα λουλούδια στο βάζο.

  1. Κομμένοι Βλαστοί

Με μια ψαλίδα κηπουρικής, κόβουμε τους βλαστούς λοξά, περίπου 2-3 εκατοστά. Επαναλαμβάνουμε μετά από μερικές μέρες.

  1. Κλάδεμα

Αφαιρούμε όποια φύλλα μπορεί να υπάρχουν κάτω από τη στάθμη του νερού και ελέγχουμε καθημερινά για ξερά φύλλα πάνω στα λουλούδια ή μέσα στο νερό και τα πετάμε.

  1. Πότισμα

Καθαρίζουμε το βάζο με χλωρίνη για απολύμανση και προσθέτουμε κρύο νερό λίγο κάτω από τη μέση. Κάθε δύο μέρες, πλένουμε το βάζο και αλλάζουμε το νερό.

  1. Θέση Βάζου

Τοποθετούμε το βάζο σε ευνοϊκή θέση, δηλαδή μακριά από απευθείας έκθεση στο ηλιακό φώς, αλλά όχι κάπου σκοτεινά. Επίσης, αποφεύγουμε να έχουμε κοντά στο βάζο φρούτα, καθώς επιταχύνεται η άνθιση των λουλουδιών.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post