Φαγητά που πολεμούν το λίπος

 

Ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι έχει σχεδόν διπλάσια πρωτεΐνη από τα άλλα γιαούρτια. Δημιουργεί περισσότερη πληρότητα από τα υπόλοιπα και σας κρατάει πιο γεμάτους για περισσότερο καιρό.  Επιπλέον, καίτε περισσότερες θερμίδες που απορροφούν πρωτεΐνες από τους υδατάνθρακες. Επιλέξτε γιαούρτια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χωρίς ζάχαρη.

Κινόα

Η κινόα θα βοηθήσει την απώλεια βάρους σας. Είναι ολόκληροι κόκκοι που έχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια ινών σε ένα φλιτζάνι. Τρώγοντας κινόα θα λάβετε επίσης σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Η Quinoa είναι τόσο εύκολη να τη μαγειρέψετε όσο και το ρύζι. Για ένα γρήγορο δείπνο, ανακατέψτε την με μερικά λαχανικά, καρύδια ή άπαχη πρωτεΐνη.

Κανέλα

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την όρεξή σας, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Σχεδόν όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την κανέλα στον παραδοσιακό της ρόλο. Ανακατέψτε λίγη με τον καφέ, το τσάι ή το γιαούρτι σας για να προσθέσετε γλυκύτητα χωρίς να προσθέσετε θερμίδες.

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές έχουν μια άχρωμη χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη φαίνεται να περιορίζει την όρεξη και να επιταχύνει ελαφρά το μεταβολισμό, αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Πιθανώς δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στο βάρος, εκτός και αν καταναλώνετε λιγότερο φαγητό επειδή είναι πικάντικο.

Πράσινο τσάι

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους με την κάνοντας το σώμα να καίει λίπος. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, έναν τύπο φυτοχημικού που μπορεί να επηρεάσει εν συντομία τον μεταβολισμό. Για να έχετε το μεγαλύτερο όφελος, μπορεί να χρειαστεί να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές την ημέρα.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ δεν έχει μαγικές ιδιότητες καύσης λίπους, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε γεμάτοι με λιγότερες θερμίδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι διαλυτές ίνες του χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν. Έχοντας μισό γκρέιπφρουτ ή ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα σας θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες.

Καρπούζι

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε νερό καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο έντερο. Αυτό αφήνει λιγότερο χώρο για άλλα τρόφιμα. Πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα με νερό και θρεπτικά συστατικά ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλά σε θερμίδες. Το καρπούζι είναι ένα καλό παράδειγμα. Είναι μια καλή πηγή του αντιοξειδωτικού λυκοπενίου και σας δίνει και βιταμίνη Α και C, επίσης.

Αχλάδια και μήλα

Τα αχλάδια και τα μήλα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Είναι καλό να τα τρώτε με τις φλούδες για περισσότερες ίνες, που θα σας κρατήσουν γεμάτο περισσότερο. Προτιμήστε ολόκληρα φρούτα και όχι χυμούς καθώς έτσι θα πάρετε περισσότερες ίνες, και θα πρέπει να μασήσετε τα φρούτα.

Σταφύλια vs σταφίδες

Συγκρίνετε 2 φλιτζάνια σταφυλιών με 1/4 φλιτζάνι σταφίδες. Η επιλογή των σταφυλιών μπορεί να έχει λιγότερες από 100 θερμίδες, αλλά πιθανότατα θα σας γεμίσει περισσότερο. Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν όμως τη θέση τους, για παράδειγμα όταν τα βάζετε με μέτρο σε μια σαλάτα!

Μούρα

Όπως και άλλα φρούτα, τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, γεγονός που μπορεί να σας κρατήσει γεμάτους για περισσότερο. Είναι επίσης γλυκά κι αυτό σας κάνει να τα προτιμάτε αντί για κάποιο γλυκό γεμάτο ζάχαρη.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post