#AboutFood -Έχετε έντονη επιθυμία για φαγητό/σνάκ; Τι μπορείτε να προσφέρετε στο σώμα σας

Ποιος δεν αναζητά συχνά μέσα στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας για αυτό το υπέροχο, ικανοποιητικό  σνακ που θα καλύψει το κενό της επιθυμίας;  Ίσως ξέρετε τι επιθυμείτε, αλλά ίσως χρειαστεί να βγείτε εκτός σπιτιού για να το αγοράσετε ή η επιθυμία σας είναι τόσο διφορούμενη που ακόμη και η περιήγηση στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ μπορεί να σας αφήσει αναποφάσιστους. Αποδεικνύεται πως η επιθυμία συνδέεται περισσότερο με την εύρεση του ιδανικού σνακ παρά με την πείνα. Συχνά η αναζήτηση ενός τρόφιμου μπορεί να προκύψει όταν βρίσκεστε σε διάλειμμα στη εργασία σας ή στο σπίτι σας, οπότε από τη φύση σας το αναζητάτε.

Ενώ υπάρχουν πιθανοί λόγοι για ξαφνική όρεξη ποικίλουν, όπως η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, η στέρηση ύπνου και το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα. Υπάρχουν υγιεινές και ικανοποιητικές επιλογές σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Ακολουθούν 6 λύσεις/υποκατάστατα εγκεκριμένα από ειδικούς για κάθε είδους επιθυμία.

Τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες

Όταν επιθυμείτε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως ψωμί και ζυμαρικά, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ενεργειακά σας επίπεδα είναι πεσμένα και αναζητάτε όλο και περισσότερο ανθυγιεινά τρόφιμα. Όταν η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει υδατάνθρακες, το σάκχαρο στο αίμα σας πέφτει, ωθώντας το σώμα σας να φτάσει σε αμυλούχα τρόφιμα που είναι γρήγορα και εύπεπτα. Αυτό θα επιτρέψει στο σάκχαρο σας να αυξηθεί και να επανέλθει στο γρήγορα σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά δεν θα αισθανθείτε κορεσμό. Αν έχετε φάει ποτέ πίτσα και μετά λαχταράτε παγωτό μία ώρα αργότερα, αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Αν λαχταράτε υδατάνθρακες, επιλέξτε τρόφιμα ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για πέψη, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας κρατήσουν πλήρεις.

Επιθυμία για γλυκό

Είναι εύκολο να βρείτε τρόφιμα που θα σας παράξουν την αναγκαία ποσότητα ζάχαρης για τον οργανισμό σας.  Παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό να καταναλώνετε ήδη υψηλές δόσεις ζάχαρης. Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καθημερινά - περισσότερο από τρεις φορές το ποσό που προτείνει η μελέτη της American Heart Association. Η έρευνα συνδέει την κατανάλωση γλυκών με την υψηλή χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, τον αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις και - φυσικά - υπερβολική αύξηση βάρους. Επιπλέον, μια γλυκιά απόλαυση μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας σας μια αίσθηση δυσφορίας, κυκλοθυμίας και επαναλαμβανόμενης πείνας.

Εναλλακτικά επιλέξτε τα φρούτα. Όταν επιθυμείτε κάτι κρύο, κρεμώδες και γλυκό, σκεφτείτε πιο υγιεινές επιλογές όπως κατεψυγμένες μπανάνες, σταφύλια, πουρέ οργανικών φρούτων ή σπιτικό παγωμένο γιαούρτι. Το γιαούρτι παρέχει ασβέστιο που είναι καλό για τα οστά σας και τα μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Επιθυμία για αλμυρό σνακ

Όταν είστε υπερβολικά αγχωμένοι, τα επινεφρίδια σας απελευθερώνουν κορτιζόλη, η οποία μπορεί να σας κάνει να αναζητήσετε αλμυρά τρόφιμα, πλούσια σρε λιπαρά. Γι 'αυτό το άγχος συχνά οδηγεί στην αύξηση βάρους. Αλλά μπορείτε να ικανοποιήσετε τις αλμυρές επιθυμίες σας χωρίς να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες θερμίδων σε ημερίσια βάση. Μπορείτε να ρεβίθια ψημένα με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με βότανα και αλάτι. Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν βρίσκεστε στην αναζήτηση για ένα ελαφρύ σνακ, το οποίο μπορείτε να τα φάτε εν κινήσει και μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς μπαχαρικών ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

Αν λαχταράτε ένα πλούσιο και πλήρες γεύμα

Υπολογίστε μια χούφτα καθαρής πρωτεΐνης για να ελαττώσετε την πείνα σας και να να σας κρατήσει πλήρεις για υπόλοιπο της ημέρας. Επειδή  το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διασπάσει και απορροφήσει την πρωτεΐνη το σώμα σας, θα σας ικανοποιήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το να αναζητήσετε να καταναλώσετε κάποια άλλη τροφή μέσα στη μέρα. Βοηθά επίσης στην προώθηση της άπαχης μάζας του σώματος, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του μεταβολισμού και τη διατήρηση βάρους σας.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post