#Fitness - Εναλλακτικά props γυμναστικής που σου προτείνουμε

Τα τελευταία χρόνια η γυμναστική από το σπίτι είναι όλο και πιο δημοφιλής, χρειαζόμαστε μια οθόνη και έχουμε απεριόριστη ποικιλία να κινηθούμε με διαφορετικά είδη γυμναστικής.

Το WellBe είναι μια από τις πλατφόρμες που μας δίνουν τη δυνατότητα να κινηθούμε οποτεδήποτε και οπουδήποτε, και τις περισσότερες φορές ένα αθλητικό ντύσιμο είναι υπεραρκετό, κάποιες φορές όμως χρειαζόμαστε κάποια props που ίσως να μην διαθέτουμε.

Παντού όμως υπάρχουν εναλλακτικές, και εμείς τις βρήκαμε και είναι πιο εύκολες από ότι νομίζετε, και επίσης υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Με τις παρακάτω προτάσεις μας, σας διαβεβαιώνουμε πως η έλειψη κάποιων από τα props δεν θα είναι ποτέ ξανά ο λόγος που δε θα κινηθείτε!

 

ΣΤΡΩΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

  • Χαλί

Μερικές φορές ακόμα και το πιο βασικό prop, μπορεί να λείπει. Ίσως γιατί αποφασίσαμε να γυμναστούμε στην εκδρομή που έχουμε πάει, είτε γιατί έχουμε ξεχάσει κάπου το αγαπημένο μας στρώμα. Όποιος και αν είναι ο λόγος, ένα χαλί σε μέτριο πάχος, μας αρκεί για να κάνουμε yoga, διαλογισμό ή όποια άλλη γυμναστική θέλουμε.

*Επιλέγουμε χαλί με χαμηλό πέλος, ώστε να είναι η αίσθηση παρόμοια με αυτήν του στρώματος γυμναστικής.

 

ΒΑΡΑΚΙΑ ΧΕΡΙΩΝ/ΠΟΔΙΩΝ

  • Συσκευασία ρυζιού ή όσπρια
  • Μπουκάλι νερό

Πολλές φορές μπορεί να έχουμε απορρίψει ένα workout γιατί περιλαμβάνει βαράκια τα οποία δεν έχουμε. Η αλήθεια είναι πως η λύση στο προβλημά μας είναι μπροστά στα μάτια μας, ή στο ντουλάπι μας. Ένα μπουκάλι ή μια συσκευασία με όσπρια ή ρύζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για βαράκια χεριών, επίσης δένοντάς τα με μια ταινία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στα πόδια.

*Αν επιλέξουμε τη μικρότερη συσκευασία, μπορούμε να κάνουμε περισσότερες επαναλήψεις της άσκησης

 

ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

  • Καλσόν, κολάν

Αυτή η εναλλακτική η αλήθεια είναι πως ήθελε αρκετή φαντασία αλλά είναι εξίσου εύκολο να βρεθεί σε ένα από τα συρτάρια του σπιτιού μας. Ένα παλιό καλσόν ή ένα κολάν με ελαστικότητα μπορεί να κάνει θαύματα αντί για λάστιχο αντίστασης.

*Το κολάν ή το καλσόν ίσως ταλαιπωρηθεί από την πολλή χρήση, γι αυτό προτείνουμε να μην είναι ένα από τα αγαημένα σας.

 

ΜΠΑΛΑ PILATES

  • Μαξιλάρι

Υπαρχόυν αρκετές εναλλακτικές στη μπάλα pilates, όπως οποιαδήποτε άλλη μπάλα με λίγο βάρος (μπάλα βόλλευ, μπάλα θαλάσσης κτλ.). Αλλά οι πιθανότητες να έχουμε οποιαδήποτε μπάλα σπίτι μας, είναι σχεδόν ίδιες, εμείς λοιπόν προτείνουμε την λύση του μαξιλαριού. Μπορεί να είναι αυτό που έχουμε στο κρεβάτι μας, ή ένα διακοσμητικό του σαλονιού, αλλά αν κοιτάξουμε γύρω μας σίγουρα θα βρούμε το ιδανικό.

*Μπορούμε να το ντύσουμε με μια μαξιλαροθήκη για να βεβαιωθούμε πως το υφασμά του δεν θα ταλαιπωρηθεί κατά τη διάρκεια της άσκησης.

 

YOGA ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ

  • Κουτιά παππουτσιών
  • Ταπερ

Αυτό το prop δεν το συναντάμε συχνά, γιατί χρησιμοποιείται περισσότερο ως βοήθημα γυμναστικής. Παρ’όλα αυτά, σε πολλούς από εμάς έχει υπάρξει στο παρελθόν, ή αποτελεί ακόμα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας γυμναστικής. Η αλήθεια είναι πως οποιαδήποτε τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη συσκευασία έχουμε σπίτι μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί. Αλλά για να μην ψάχνουμε αδίκως όλο το σπίτι, σας προτείνουμε ένα γερό κουτί παππουτσιών ή ένα γερό τάπερ.

* Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε δύο ταυτόχρονα, θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως έχουν το ίδιο ύψος.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post