#AboutFood -Φθινοπωρινά φαγητά που είναι υπέροχα στο γκριλ
Ορισμένα φθινοπωρινά τρόφιμα (ειδικά όσα βρίσκετε φρέσκα στις αγορές) προσφέρονται πραγματικά για τη σχάρα. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα αγαπημένα φθινοπωρινά τρόφιμα.
Ψήστε χορταστικά φθινοπωρινά λαχανικά
Τα καλοκαιρινά αγαπημένα λαχανικά όπως τα κολοκυθάκια και το γλυκό καλαμπόκι δεν είναι τα μόνα λαχανικά που επωφελούνται από το κάρβουνο μιας ζεστής σχάρας. Μπορείτε να βάλετε διάφορες πολύχρωμες ποικιλίες κουνουπιδιού (μοβ ή κίτρινο), ραπανάκια και καρότα σε διάφορα χρώματα (κόψτε τα όπως θέλετε) με αρκετό ελαιόλαδο για ελαφριά επίστρωση και να τα ψήσετε στη σχάρα μέχρι να γίνουν. Η ζέστη δίνει μια καραμελωμένη γλυκύτητα στα λαχανικά - ακριβώς όπως το ψήσιμο στο φούρνο.
Δοκιμάστε πίτσες εμπνευσμένες από το φθινόπωρο
Οι πίτσες στη σχάρα, όπως και στην παρασκευή τους, είναι διασκεδαστικές και πιο εύκολες από όσο νομίζετε. Λίγα πράγματα είναι πιο δελεαστικά από μια τραγανή κρούστα, περιχυμένη με ελαιόλαδο και με εποχιακές γαρνιτούρες. Δεδομένου ότι απαιτούν υψηλή φωτιά και μαγειρεύονται μέσα σε λίγα λεπτά, ετοιμάστε τη γαρνιτούρα σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
Για το ψήσιμο στη σχάρα, μπορείτε να βάλετε τη ζύμη απευθείας στις σχάρες (θα πρέπει πρώτα να είναι ζεστές και καλά λαδωμένες), ή σε ένα τηγάνι για πίτσα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ψήνετε τη μία πλευρά της κρούστας μέχρι να απανθρακωθεί (αυτό θα διαρκέσει μόνο ένα ή δύο λεπτά) και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λαβίδες για να μεταφέρετε την κρούστα σε μια σανίδα κοπής. Τοποθετήστε μερικές γαρνιτούρες στην ψημένη πλευρά της ζύμης και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε λαβίδες για να τοποθετήσετε την άψητη πλευρά της ζύμης απευθείας στη φωτιά. Κλείστε τη σχάρα και μαγειρέψτε μέχρι το τυρί να φουσκώσει και η κάτω κρούστα να γίνει τραγανή.
Κάντε τα φρούτα του φθινοπώρου πιο γλυκά
Η θερμότητα μιας φωτιάς με κάρβουνο καραμελώνει τα φυσικά σάκχαρα στα φρούτα, δημιουργώντας ένα ελκυστικό μείγμα πολύπλοκων γεύσεων. Λοιπόν, γιατί να μην αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαρκή ζέστη για να δημιουργήσετε ένα απλό γλυκό με λαχταριστά φθινοπωρινά φρούτα όπως αχλάδια ή σύκα; Καθαρίστε τις σχάρες σας. Βουρτσίστε τα φρούτα με αρκετό ελαιόλαδο για ελαφριά επίστρωση και ψήστε τα στη σχάρα μέχρι να απανθρακωθούν ελαφρά. Σερβίρετε τα φρούτα με κάτι κρεμώδες και γλυκό και μια τραγανή επικάλυψη όπως φρυγανισμένους σπόρους, ξηρούς καρπούς ή γκρανόλα.
Leave a comment