#Book -Αυτόν τον μήνα: "Ντέμιαν"

Ένα από αυτά , είναι ο «Ντέμιαν» του Έρμαν Έσσε, το οποίο μου είχε κάνει δώρο ένας φίλος ηθοποιός λέγοντάς μου ότι είναι από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσω.

Σε αυτό λοιπόν, ο νεαρός Εμίλ Σινκλέρ, προσπαθεί να βρει την πνευματική του ολοκλήρωση καθώς μεγαλώνει, η οποία σε σημαντικό βαθμό περνά μέσα από τη σχέση του με τον φωτεινό και ξεχωριστό Ντέμιαν.

Ο Ντέμιαν είναι η αφορμή για να αρχίσει το προσωπικό του ταξίδι, το οποίο είναι γεμάτο εσωτερικές προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και Φως. Αυτό το φως που συναντάς σε περιόδους πνευματικής ξαστεριάς και που σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι, παρά τις αντιξοότητες,  είσαι στο σωστό δρόμο αναζήτησης.

Όπως και στο «Σιντάρτα», έτσι και στον «Ντέμιαν», ο Έσσε ανοίγει ένα δρόμο πνευματικό στο έφηβο αλλά και ενήλικο αναγνωστικό κοινό και γι’αυτό έχει αγαπηθεί όσο λίγοι συγγραφείς παγκοσμίως.

Για πολύ κόσμο, τα δύο αυτά βιβλία έχουν υπάρξει καθοριστικά στη ζωή τους  και αυτό από μόνο του είναι σπουδαίο. Ακόμα και αν σαν αναγνώστες έχετε προχωρήσει σε πιο βαθιά μονοπάτια αναζήτησης, ο «Ντέμιαν» είναι από αυτά που έχουν θέσει τις βάσεις και στο οποίο κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσετε. Είναι ιδανικό για να υπάρχει στην οικογενειακή σας βιβλιοθήκη, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό κάποια στιγμή και τα παιδιά σας. 

 

Καλή ανάγνωση!

nadia

Έρμαν Έσσε - Ντέμιαν 

Εκδόσεις Καστανιώτη


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post