Χρώματα: Πώς μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή, την ψυχολογία και τη διατροφή σας;

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος χρώματα τα οποία μπορεί να σας επηρεάσουν περισσότερο από ό, τι αντιλαμβάνεστε. Μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή σας και τη συμπεριφορά σας, ίσως ακόμη και τη διατροφή σας και ποιους θεωρείτε ελκυστικούς. Πριν να διακοσμήσετε ξανά, να ντυθείτε ή να σερβίρετε το επόμενο γεύμα σας, καλό θα ήταν να το λάβετε υπόψη.

Η μνήμη σας

Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν αυτά που θυμάστε. Εάν υπάρχει πολύ κόκκινο, είναι πιο πιθανό να θυμάστε τις αρνητικές λέξεις. Το πράσινο, από την άλλη πλευρά, τείνει να σας κάνει να έχετε θετικές αναμνήσεις. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια πιο ευτυχισμένη άποψη για τη ζωή σας καθώς και μια πιο υγιή σκέψη.

Οι σχέσεις σας

Όλοι θέλουμε οι άνθρωποι γύρω μας να είναι χαρούμενοι και το να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας ροζ, πράσινο ή λευκό χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να συντονιστείτε με αυτά τα συναισθήματα. Αυτά τα χρώματα μπορούν να σας διευκολύνουν να δείτε τις χαρούμενες εκφράσεις του προσώπου των άλλων. Ωστόσο, για να γίνει η πλήρης αποκάλυψη, μπορούν επίσης να δυσκολέψουν την αναγνώριση των λυπημένων.

Τα συναισθήματά σας

Το πράσινο χρώμα φαίνεται να κάνει τα θετικά συναισθήματα ισχυρότερα και τα αρνητικά συναισθήματα πιο αδύναμα. Το λευκό και το ροζ μπορεί να έχουν παρόμοια αποτελέσματα, αλλά οι ερευνητές τα μελετούν ακόμα. Εν τω μεταξύ, το κόκκινο χρώμα φαίνεται να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να κάνει τα έντονα συναισθήματα - όπως αυτά που συνδέονται με την αποτυχία και τον κίνδυνο - πιο έντονα.

Το ενεργειακό σας επίπεδο

Μπορεί να είστε πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο κουρασμένοι μετά τη γυμναστική γύρω από το πράσινο χρώμα. Είναι λογικό λοιπόν ότι οι άνθρωποι που ασκούνται έξω, όπου υπάρχει περισσότερο πράσινο, αισθάνονται καλύτερα. Επιπλέον, το να έχετε περισσότερο «πράσινο χώρο» εκεί που ζείτε τείνει να ενισχύσει την ψυχική σας υγεία.

Η όρεξή σας

Το χρώμα του πιάτου σας μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα που τρώτε. Το κλειδί είναι η αντίθεση: Όσο πιο διαφορετικό είναι το χρώμα του πιάτου από το χρώμα του φαγητού που υπάρχει, τόσο λιγότερο θα σερβίρετε.

Επιλεκτική διατροφή

Τα παιδιά φαίνεται να τρώνε περισσότερο εάν υπάρχουν διαφορετικά χρώματα στα πιάτα τους. Ένας τρόπος για να προσπαθήσετε να κάνετε το παιδί σας να τρώει περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι να βρείτε μερικούς έντονους χρωματικά συνδυασμούς..

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post