Ανάμεικτη ψιλοκομμένη σαλάτα
Περιέχει σέλερι, καρότα, κόκκινη πιπεριά, μήλο, αγγούρι, πρασινάδα, μαρούλι, τυρί και αμύγδαλα.
Υλικά
- ¼ κούπας ξύδι λευκού κρασιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 μεσαία ματσάκια σέλερι, σε κομμάτια
- 2 μεσαία καρότα, σε κομμάτια
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κέρατο, σε κομμάτια
- 1 μεσαίο μήλο, ξεφλουδισμένο και σε κομμάτια
- ½ μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και σε κομμάτια
- 1 κούπα ραδίκι, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ρόκα, ψιλοκομμένη χωρίς τις ρίζες
- 1 κούπα τρυφερό λάχανο, σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
- ½ κούπας ψητά αμύγδαλα
Εκτέλεση
Ενώστε το ξύδι, το λάδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το σέλερι, τα καρότα και την πιπεριά στη βινεγκρέτ. Αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά έως και 1 ώρα.
Προσθέστε το μήλο, το αγγούρι, το ραδίκι, τη ρόκα και το λάχανο στο μπολ. Ανακατέψτε. Προσθέστε το τυρί και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε ξανά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment