Πώς να βοηθήσετε την αρτηριακή σας πίεση με σπόρους σέλινου

Όμως, ενώ οι σπόροι σέλινου είναι γνωστοί στην Ανατολική ιατρική, μόνο λίγοι άνθρωποι στις Δυτικές περιοχές γνωρίζουν τις πολυάριθμες χρήσεις αυτού του μπαχαρικού.

Σπόροι σέλινου βρίσκονται στα άνθη του φυτού σέλινου, τα οποία συνήθως αναπτύσσονται το δεύτερο έτος μετά την καλλιέργεια. Οι σπόροι λειτουργούν επίσης ως ο πρωταρχικός τρόπος πολλαπλασιασμού του φυτού σέλινου.

Οι σπόροι σέλινου είναι συνήθως μικροί και σε σκούρο καφέ χρώμα και έχουν γεύση και μυρωδιά σαν τους μίσχους σέλινου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τη γεύση ενός πιάτου και να του προσδώσουν άρωμα. Εκτός από τη μαγειρική χρήση τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή εκχυλίσματος ή λαδιού για την αντιμετώπιση διαφορετικών ασθενειών.

Ποια είναι τα οφέλη τους για την υγεία;

Ο μίσχος σέλινου μπορεί να είναι το πιο γνωστό και καλά χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού σέλινου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα άλλα μέρη σέλινου είναι λιγότερο χρήσιμα. Άλλα οφέλη που μπορείτε να λάβετε από αυτό το μπαχαρικό περιλαμβάνουν:

  • Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης - Ως φυσικό διουρητικό, οι σπόροι σέλινου μπορούν να ωφελήσουν τους ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση επιταχύνοντας την απέκκριση αλατιού. Τα υψηλά επίπεδα αλατιού στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση υγρών στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι σπόροι σέλινου είναι μια φυσική και ασφαλέστερη εναλλακτική λύση έναντι των τεχνητών διουρητικών ή των χαπιών που συνήθως συνταγογραφούνται από γιατρούς.
  • Ανακουφίζει τη φλεγμονή στην ουρική αρθρίτιδα - Οι σπόροι σέλινου λέγεται ότι περιέχουν περίπου 20 αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και την ταλαιπωρία από την ουρική αρθρίτιδα και την αρθρίτιδα.
  • Μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς - Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μυϊκών σπασμών και των κραμπών, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αθλητές και γυναίκες που υποφέρουν από πόνο περιόδου.
  • Περιέχει αντισηπτικές ιδιότητες - Εκτός από τις διουρητικές του ιδιότητες, οι σπόροι σέλινου έχουν επίσης αντισηπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ή την πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

 

Για εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες, τα προϊόντα ή τα συμπληρώματα σπόρου σέλινου δεν συνιστώνται, καθώς δεν υπάρχει επαρκής έρευνα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις αυτού του μπαχαρικού στην εγκυμοσύνη ή στο παιδί σας. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος αποβολής λόγω του χαρακτηριστικού αυτού του μπαχαρικού να αραιώνει το αίμα.

Άλλοι που πρέπει να αποφεύγουν αυτό το μπαχαρικό είναι άτομα με χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, ασθενείς με φλεγμονή των νεφρών και άτομα με αλλεργίες στη γύρη.

 

Πηγή: https://articles.mercola.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post