Λαμπερή πολύχρωμη σαλάτα
Είναι γεμάτη με φρέσκα λαχανικά, βότανα και μια γευστική βινεγκρέτ.
Υλικά
- 1 ματσάκια σπαράγγια, τα τρυφερά σημεία, σε κομμάτια 2.5 εκ.
- ½ κούπας παγωμένος αρακά, αποψυγμένο
- Μερικές χούφτες πράσινα λαχανικά
- ½ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
- ½ αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι και σε κύβους
- ¼ κούπας ψητά φιστίκια, ψιλοκομμένα
- ½ κούπας ψητά ρεβίθια
- Φρέσκα βότανα, για γαρνίρισμα (βασιλικό, δυόσμο ή/και σχοινόπρασο
- Ανθός αλατιού και μαύρο τριμμένο πιπέρι
Dressing
- ¼ κούπας φρέσκο βασιλικό ή μείγμα βασιλικού και δυόσμου
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, + έξτρα ½ κ.γ. ξύσμα
- 1 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε αλατισμένο νερό. Παράλληλα κρατήστε δίπλα παγωμένο νερό. Βράστε τα σπαράγγια για περίπου 1 λεπτό ώστε να είναι τρυφερά αλλά να διατηρήσουν το λαμπερό τους χρώμα. Μεταφέρετε σε παγωμένο νερό για 1 λεπτό και στη συνέχεια στραγγίστε. Αφήστε τα σπαράγγια να στεγνώσουν και μεταφέρετε τα πίσω στο μπολ. Προσθέστε και τον αρακά.
Για το dressing βάλτε σε ένα μπλέντερ βότανα, σκόρδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, ξύδι, ελαιόλαδο και αλάτι.
Προσθέστε μισό από το dressing στο μπολ με τα σπαράγγια και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε.
Τοποθετείστε την πράσινη σαλάτα σε μια πιατέλα και απλώστε το μείγμα με τα σπαράγγια και τον αρακά από πάνω. Στη συνέχεια, προσθέστε το ραπανάκι, τη φέτα, τα φιστίκια, τα ρεβίθια και τα βότανα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο dressing και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment