#Book -Αυτόν τον μήνα: "Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα…!"

Και αυτήν ακριβώς την πρακτική εξετάζει ο Mark Manson στο βιβλίο του που έγινε παγκόσμιο best seller και ακολούθησε το τεράστιο hype που είχε τα τελευταία χρόνια ως blogger.

Στην «Ευγενή Τέχνη του να τα γράφεις όλα στα..», ο Manson κόντρα σε όλα τα τσιτάτα των βιβλίων αυτοβελτίωσης για συνεχή θετική στάση απέναντι στη ζωή, ισχυρίζεται ότι όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, τότε απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση και να αντιμετωπίσεις τη δυσκολία.

 

book

 

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις λεμονάδα με τα λεμόνια που σου δίνει η ζωή, χρειάζεται απλά να μάθεις να τα χωνεύεις.

Το να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου είναι πολύ πιο βοηθητικό από το να αποφεύγεις την πραγματικότητα και να αναγκάζεις τον εαυτό σου να είναι συνέχεια θετικός.

Μπορεί να μην ακούγεται πολύ αισιόδοξη αυτή η προσέγγιση, στην πράξη όμως είναι, γιατί είναι ρεαλιστική και λειτουργική.

Όταν βλέπεις τα πράγματα ψύχραιμα, αναγνωρίζεις τις αδυναμίες και τα λάθη σου και αναλαμβάνεις την ευθύνη και αυτό μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει. Η ευτυχία όπως λέει, είναι μια μορφή δράσης, δεν σου χαρίζεται παθητικά!

Για ανθρώπους που η διακήρυξη για συνεχή θετικότητα τους κουράζει (ανήκω κι εγώ σε αυτήν την κατηγορία), το να νιώθεις ότι κι άλλοι περνάνε τις «μαύρες» τους και δεν τις βαφτίζουν «άσπρες», είναι τουλάχιστον ένα χάιδεμα στην ψυχή.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

nadia

Mark Manson - Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα..!

Εκδόσεις Έσοπτρον


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post