#Book -Αυτόν τον μήνα: "Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες"

Το να μαθαίνεις από που έρχεται ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος και πως διαχειρίστηκε τα γεγονότα στη ζωή του για να ξεχωρίσει είναι από τα θέματα που πάντα με γοήτευαν στα βιβλία.

Στο βιβλίο «Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες» , η Κριστίν Μπαρνέτ διηγείται την ιστορία του γιού της, του Τζέικομπ, ο οποίος γεννήθηκε με αυτισμό και σήμερα θεωρείται ένα από τα λαμπρότερα μυαλά παγκοσμίως στην Αστροφυσική.

Ο Τζέικομπ μεγαλώνοντας έδειχνε στον κόσμο πως θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, καθώς οι γιατροί διέγνωσαν βαρύ αυτισμό και ανακοίνωσαν στην οικογένειά του πως θα ήταν πλήρως ανίκανος να αυτοεξυπηρετείται και να επικοινωνεί με τον κόσμο.

 

the spark

Ενώ λοιπόν οι γονείς του είχαν στο σπίτι ένα μωρό που δεν αντιδρούσε σε κανένα δικό τους ερέθισμα, εκείνος με τη σειρά του παρατηρούσε και μελετούσε τις σκιές στους τοίχους και την αντανάκλαση του φωτός! 

Αλλά φυσικά εκείνοι, όπως και κανένας άλλος ειδικός, δεν μπορούσαν να το αντιληφθούν.

Η μητέρα του παρά τις αντίθετες ενδείξεις, δεν έχασε το κουράγιο της, αλλά αντιθέτως επέλεξε να εμπιστευθεί τις κρυφές ικανότητες του παιδιού της και με τεράστια υπομονή κατάφερε να ξεκλειδώσει και να κατανοήσει τις απεριόριστες διανοητικές δυνατότητές του. Ο Τζέικομπ μπήκε στο Πανεπιστήμιο στα 10 του χρόνια και σήμερα κάνει έρευνα στην κβαντική Φυσική στο Πανεπιστήμιο Indiana!

Το βιβλίο αυτό είναι συγκινητικό από πολλές απόψεις. Είναι μια ακόμη απόδειξη πως πολλές φορές τα πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε, μας είναι πιο εύκολο απλώς να τα απορρίψουμε και πως κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι μοναδική.

Η υπομονή και η αγάπη με την ουσιαστική έννοια της αποδοχής είναι αυτά που κάνουν τον κόσμο να γυρνά και μας δίνουν χώρο ώστε να ανακαλύψουμε την καλύτερη εκδοχή μας. Δεν χρειάζεται να είμαστε ούτε ίδιοι, ούτε τέλειοι.

Το ειλικρινές ενδιαφέρον της μητέρας του Τζέικομπ, μετέτρεψε ένα «ξοφλημένο» παιδί σε έναν από τους πιο ελπιδοφόρους επιστήμονες σήμερα και σε αυτό το βιβλίο περιγράφει όλη αυτή τη διαδρομή. Διαδρομή με εμπόδια, δυσκολίες, απελπισία, υπομονή και αποδοχή.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

nadia

Κριστίν Μπαρνέτ - Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες

Εκδόσεις Ψυχογιός


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post