#Book -Αυτόν τον μήνα: "Ο Εραστής"

Γεννήθηκε στην Σαϊγκόν, από Γάλλους γονείς, το 1914, λίγο πριν ξεσπάσει ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος και έζησε έντονα την εποχή του αποικιακού Μεσοπολέμου. Οι περισσότεροι την ξέρουμε από τη συγγραφή του μυθιστορήματος «Χιροσίμα Αγάπη μου» που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο αλλά και από το συγκεκριμένο βιβλίο που πλέον θεωρείται κλασικό και ήταν μια από τις μεγαλύτερες συγγραφικές της επιτυχίες.

Στα 70 της χρόνια βρήκε το σθένος να γράψει την αυτοβιογραφική ιστορία του «Εραστή» που περιγράφει τη ερωτική της σχέση με έναν γόνο πλούσιας κινέζικης οικογένειας, όταν εκείνη ήταν 15 χρονών κι εκείνος πολύ μεγαλύτερός της.

 

the lover

 

Είναι υπέροχος ο τρόπος που περιγράφει τη μύησή της στον έρωτα και αποτυπώνει πολύ γλαφυρά τη συγκρουσιακή σχέση που είχε με την μητέρα και τον αδερφό της.

Αποξενώνεται από την οικογένειά της προκειμένου να ελευθερώσει τον εαυτό της από την κατάθλιψη, την τρέλα, τον ανταγωνισμό και την βίαιη συμπεριφορά της μάνας της και ο τρόπος που όλο αυτό περιγράφεται σε κερδίζει αναμφισβήτητα.

Η Ντυράς κέρδισε το βραβείο Γκονκούρ το 1984 για το μυθιστόρημά της αυτό και νομίζω πως θα κερδίσει και τη δική σας καρδιά διαβάζοντάς το.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post