#Book -Αυτόν τον μήνα: "To Πορφυρούν Χρώμα"

Η συγγραφέας κέρδισε Βραβείο Πούλιτζερ γι’αυτό, ενώ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και έγινε και musical, κερδίζοντας αναρίθμητες υποψηφιότητες και βραβεία.

Η Γουόκερ σε αυτό καταπιάνεται με έναν πολύ άμεσο και συγκινητικό τρόπο με το ζήτημα της πείνας, του ρατσισμού και της κακοποίησης που δέχονταν οι Αφροαμερικανίδες στις αρχές του 20ου αιώνα στον αμερικάνικο Νότο. Μέσα από τα μάτια της Σέλι που είναι παντρεμένη με τον Άλμπερτ παρακολουθούμε τις συνθήκες σκλαβιάς που ζούσαν οι γυναίκες , οι οποίες «ανήκαν» στον σύζυγό τους και ήταν υποχρεωμένες να ανέχονται κάθε είδους κακοποιητική συμπεριφορά από εκείνον.

 

color purple

 

Μέσα στις δραματικές καταστάσεις που ζει, έρχεται κοντά με την Σαγκ που είναι η ερωμένη του συζύγου της και συνειδητοποιεί ότι μπορεί να ξεφύγει από την καταπίεση και φτιάξει η ίδια το μέλλον της, μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Είναι ένα βιβλίο βαθιά ανθρώπινο, με μια έντονη ματιά απέναντι στις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει οι μαύρες γυναίκες ιστορικά και ταυτόχρονα ένα βιβλίο γεμάτο ελπίδα για το πως μπορούμε ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να καθορίσουμε μόνες μας το μέλλον μας.

Διαβάζοντάς το, μένεις με ένα αίσθημα αισιοδοξίας και βαθιάς εκτίμησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που ακόμα και στις μέρες μας δεν είναι δεδομένη.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

 

nadia

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post