#Book- 5 βιβλία που μπορούν να διαβάσουν τα παιδιά το Πάσχα

1. “Ο Τσάρλι γίνεται μαμούθ”, του Σαμ Κόουπλαντ (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Ο Τσάρλι ΜακΓκάφιν είναι ένας αληθινός υπερήρωας. Έχει καταφέρει να ελέγξει την παράξενη ικανότητά του να μεταμορφώνεται σε ζώα και, μάλιστα, την έχει χρησιμοποιήσει για να αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού με τον νταή του σχολείου, τον Ντίλαν. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που ο Τσάρλι δεν μπορεί να ελέγξει, όπως είναι οι καβγάδες ανάμεσα στους γονείς του, καθώς και οι εξαφανίσεις ζώων που συμβαίνουν σε όλη την πόλη. Θα μπορέσει ο Τσάρλι να ξεδιαλύνει το μυστήριο, πριν ανακαλύψουν όλοι το μεγάλο του μυστικό…;

 

2. “Οι παράξενοι κόσμοι. Ταξιδιωτικό Πρακτορείο”, της Λ. Ντ. Λαπίνσκι (Εκδόσεις Διόπτρα)

Η δωδεκάχρονη Φλικ Χάντσον ενθουσιάζεται όταν δέχεται πρόσκληση να γίνει μέλος της Λέσχης των Παράξενων Κόσμων. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι μάλλον κάτι ύποπτο συμβαίνει στο μαγικό πολυσύμπαν. Χιονοθύελλες ξεσπούν μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ολόκληροι δρόμοι πόλεων εξαφανίζονται, ενώ μια βαλίτσα την ταξιδεύει σ’ έναν εντελώς έρημο κόσμο. Για ν’ ανακαλύψει τι συμβαίνει, η Φλικ θα παραβεί κάθε κανόνα της Λέσχης.

 

3. “Δύο κάλτσες για οκτώ πόδια”, της Τζόαν ντ’ Ιλιρ (Εκδόσεις Οσελότος)

Σε αυτή την περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην Εκπληξούπολη, ένα γενναίο αγόρι, ο Αλέξης, θα προσπαθήσει να βοηθήσει δυο αδέρφια να ξανασμίξουν. Πρόκειται για τον Λίο και τον Νελ, δύο κάλτσες που παίρνουν σάρκα και οστά! Ή μήπως, τελικά, δεν είναι παρά ένα χταπόδι που ψάχνει το άλλο του μισό;
Μια γλυκιά ιστορία για την αξία της φιλίας, της ευθύνης και της διαφορετικότητας.

 

4. “Ο Μίλτος”, της Ξένιας Καλογεροπούλου (Εκδόσεις Πατάκη)

“Μήπως είδατε τον Μίλτο; Εμένα με λένε Σωκράτη. Γιατί όλοι στην οικογένειά μου έχουμε αρχαία ονόματα. Όπως και ο Μίλτος, δηλαδή ο Μιλτιάδης. Κάποτε δεν τα χώνευα τα ζώα, μου φαίνονταν κάπως… λίγο ζώα. Αλλά η ζωή είναι… πώς να το πω… συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Από τη μέρα που γνώρισα τον Μίλτο, η ζωή μου άλλαξε. Μήπως, λοιπόν, είδατε τον Μίλτο;”

 

5. “Εσύ κι εγώ”, του Όλιβερ Τζέφερς (Εκδόσεις Ίκαρος)

Με αφορμή τη γέννηση της κόρης του, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας επιστρέφει με μια εκπληκτική ιστορία για την άνευ όρων αγάπη, τον καθοριστικό ρόλο που κατέχουν τα όνειρα στη ζωή μας και τη δύναμη της φαντασίας… όλα, συστατικά απαραίτητα για να σχεδιάσουμε ένα λαμπρό μέλλον, μαζί με τους αγαπημένους μας.

 

Πηγή: Entertainment Weekly Greece

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post