#KitchenSecrets -Πατάτες φούρνου: 5 κοινά λάθη που χαλάνε το αποτέλεσμα

 

  1. Δεν στεγνώνετε καλά την πατάτα.

Πρέπει σίγουρα να ξεπλύνετε τις πατάτες για να αφαιρέσετε όποια βρωμιά υπάρχει πάνω. Μπορείτε ακόμη και να τους δώσετε ένα γρήγορο τρίψιμο με βούρτσα. Αλλά πρέπει να τις στεγνώσετε καλά μετά το πλύσιμο. Η υπερβολική υγρασία στο δέρμα μπορεί να εισχωρήσει στην πατάτα κατά το ψήσιμο.

Φροντίστε επίσης να τρυπήσετε μερικές τρύπες στο δέρμα. Ενώ η πατάτα είναι απίθανο να σπάσει στο φούρνο, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το δείπνο σας.
 

  1. Τυλίγετε την πατάτα σε αλουμινόχαρτο.

Μην ντρέπεστε αν το κάνετε αυτό - πολλοί μάγειρες πιστεύουν ότι είναι το κλειδί για την τέλεια ψητή πατάτα. Αλλά αποδεικνύεται ότι καταστρέφετε το δέρμα εάν το κάνετε αυτό.

Το ιδανικό δέρμα ψημένης πατάτας βασίζεται σε μια συγκεκριμένη ποσότητα αφυδάτωσης και επανυδάτωσης - θα φτάσουμε σε αυτό. Εάν ψήνετε σε αλουμινόχαρτο, όλη η υγρασία από την πατάτα γυρίζει πίσω στο δέρμα της πατάτας, κάτι που μπορεί να το χαλάσει.

 

  1. Δεν χρησιμοποιείτε σχάρα κάτω από τις πατάτες.

Οι πατάτες πρέπει να μαγειρευτούν μέχρι το τέλος και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι ο ζεστός αέρας μπορεί να φτάσει στην πατάτα από όλες τις πλευρές. Εάν μια πατάτα ψήνεται με τη μία πλευρά να αγγίζει ένα ταψί, θα έχετε ένα σκληρό σημείο και πιθανώς ανομοιόμορφο μαγείρεμα.

Τοποθετήστε ένα λεπτό συρμάτινο ράφι μέσα σε ένα ταψί Ευθυγραμμίστε τα μπαστούνια σας, δίπλα-δίπλα και τοποθετήστε το στο φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει λίγος χώρο ανάμεσα σε κάθε πατάτα πριν κλείσετε την πόρτα του φούρνου.

 

  1. Ο φούρνος είναι πολύ ζεστός.

Χαμηλή και αργή - αυτό είναι το μάντρα της τέλεια ψημένης πατάτας. Αν έχετε χρόνο να αφιερώσετε, μαγειρέψτε τις πατάτες στους 150 ° Ψ για 90 λεπτά. (Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος θα διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας σας και τον φούρνο σας.)

Όταν ανεβάζετε πολύ τη θερμοκρασία, μπορεί να γίνουν λίγο γρηγορότερα, αλλά η υψηλή θερμοκρασία θερμότητας θα σας αφήσει με υπερβολικά σκούρα δέρματα πατάτας.

  1. Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν πριν κόψετε.

Σε αντίθεση με το κρέας, οι πατάτες δεν γίνονται καλύτερες όταν ξεκουράζονται. Πρέπει να τεμαχιστούν αμέσως. Αν δεν το κάνετε, θα συγκρατήσουν νερό από το κέντρο που βρίσκεται ακόμα στον ατμό και θα γίνουν πυκνές και κολλώδεις.

Τρυπήστε γρήγορα με ένα οδοντωτό μαχαίρι κάθε πατάτα μόλις τις βγάλετε από τον φούρνο. Δώστε τους μια απαλή συμπίεση (με γάντι ή πετσέτα) για να δημιουργήσουν ένα εξαερισμό.

Οι πατάτες θα έχουν κρυώσει αρκετά τη στιγμή που θα μαζευτούν όλοι για να απολαύσουν το δείπνο - και θαυμάσουν τις τέλεια ψημένες πατάτες σας.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post