Ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα για τα δόντια σας;

Τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη βοηθά στον καθαρισμό των δοντιών διεγείροντας την παραγωγή σάλιου. Το σάλιο είναι ο τρόπος της φύσης για την απομάκρυνση των οξέων που παράγονται από τα βακτήρια στο στόμα σας και επίσης γεμίζει τα δόντια με ασβέστιο και φωσφορικό άλας που ενισχύει τα οστά. Επιπλέον, πολλές ποικιλίες τσιχλών χωρίς ζάχαρη γλυκαίνονται με ξυλιτόλη, μια αλκοόλη που μειώνει τα βακτήρια.

 

Νερό

Το νερό, όπως το σάλιο, βοηθά στο πλύσιμο των σακχάρων και των οξέων στα δόντια. Περιέχει επίσης φθόριο, ένα μέταλλο που προστατεύει από τη διάβρωση των δοντιών και βρίσκεται σε οδοντόκρεμα και ορισμένα στοματικά διαλύματα.

 

Γαλακτοκομικά

Το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η κύρια διατροφική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιή δόντια. Το ασβέστιο είναι το βασικό συστατικό σε ένα μέταλλο, γνωστό ως υδροξυαπατίτης, που ενισχύει το σμάλτο των δοντιών καθώς και τα οστά. (Τα δόντια δεν είναι οστά, τεχνικά, αλλά μοιράζονται μερικές από τις ίδιες ιδιότητες.)

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα - ειδικά το τυρί - περιέχουν επίσης καζεΐνη, έναν τύπο πρωτεΐνης. Φαίνεται ότι οι καζεΐνες, μαζί με το ασβέστιο, παίζουν σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση και επισκευή του σμάλτου των δοντιών.

 

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Τα φυλλώδη λαχανικά και άλλα προάγουν την καλή πέψη και τα υγιή επίπεδα χοληστερόλης, Επιπλέον, κάνουν θαύματα για τα δόντια σας - κυρίως επειδή απαιτούν πολύ μάσημα.

 

Φράουλες

Αυτά τα καλοκαιρινά μούρα περιέχουν μηλικό οξύ, ένα φυσικό λευκαντικό σμάλτου. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας: Πολτοποιήστε μια φράουλα, ανακατέψτε την με μαγειρική σόδα και απλώστε την στα δόντια σας χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Πέντε λεπτά αργότερα, ξεπλύνετε και ετοιμαστείτε για ένα πιο λευκό χαμόγελο. (Βεβαιωθείτε ότι έχετε νήμα, καθώς μικροσκοπικοί σπόροι φράουλας μπορούν εύκολα να παγιδευτούν μεταξύ των δοντιών σας.)

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post