Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ελληνικής σαλάτας;

Αυτά τα υλικά είναι εκείνα που την κάνουν τόσο υγιεινή και θρεπτική καθώς προσθέτει μια σειρά από βασικές βιταμίνες και βασικά μέταλλα στις συνηθισμένες σαλάτες.

Οι ελιές

Οι ελιές είναι μια υγιεινή πηγή ακόρεστων λιπών. Μια δίαιτα που περιέχει ακόρεστα λιπαρά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων. Την ώρα που μια ελιά προσθέτει μόλις 5 θερμίδες στο πιάτο σας, δίνει και μια μικρή ποσότητα καλίου, ινών και βιταμίνης Α.

Το τυρί

Η φέτα δίνει μια μοναδική γεύση στη σαλάτα. Επιπλέον είναι ένα υλικό με θρεπτικά συστατικά. Φυσικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ισορροπημένη ποσότητα τυριού στη σαλάτα σας καθώς αν και είναι υγιεινή διαθέτη περίπου 6 γραμμάρια λιπαρών σε κάθε 28 γραμμάρια σερβιρίσματος. Την ίδια στιγμή όμως δίνει στον οργανισμό μας ασβέστιο που ενισχύει την υγεία των κοκάλων και των δοντιών μας καθώς και βιταμίνη Α, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Β.

Το dressing

Η Ελληνική σαλάτα έχει ως dressing ελαιόλαδο. Αν και το ελαιόλαδο έχει υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών, έχει ωφέλιμα ακόρεστα λιπαρά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και υψηλής χοληστερόλης και μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιή τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post