Λίπος στην κοιλιά: 5 από τα κορυφαία τρόφιμα για να το αντιμετωπίσετε

Το λίπος στην κοιλιά δεν πρόκειται για ματαιοδοξία. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι αυτό το επιπλέον λίπος γύρω από την μέση αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα με περισσότερο σπλαχνικό λίπος. Σε αντίθεση με το υποδόριο λίπος, το ευγενικό είδος ακριβώς κάτω από το δέρμα, το σπλαχνικό λίπος της κοιλιάς βρίσκεται βαθιά μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα και περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα.

Ορισμένες τροφές και θρεπτικά συστατικά έχουν επίσης αποδειχθεί ότι βοηθούν στο να χάσετε το λίπος της κοιλιάς. Μέσα σε αυτά θα βρείτε βασικά τρόφιμα της Μεσογειακής Διατροφής.  

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο έχει θρεπτικά συστατικά που περιέχουν καλό λίπος εκτός από φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πολλές βιταμίνες και μέταλλα - συμπεριλαμβανομένου του καλίου, ενός ανόργανου συστατικού που υποστηρίζει την καρδιακή λειτουργία και βοηθά επίσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι αυτό το φρούτο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επίθεση κατά του λίπους της κοιλιάς.  

Ακόμα κι αν δεν τρώτε ένα ολόκληρο αβοκάντο καθημερινά, η ενσωμάτωση αυτής της καλής τροφής στη διατροφή σας πιο συχνά είναι μια έξυπνη, προστατευτική για την υγεία στρατηγική.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, ένα βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, παρέχουν υγιεινό λίπος εκτός από φυτικές πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών και μετάλλων. Μεταξύ αυτών είναι πολλά θρεπτικά συστατικά που οι ενήλικες τείνουν να μην έχουν, όπως το μαγνήσιο, το οποίο ενισχύει την ψυχική υγεία και τον ύπνο.

Εάν δεν είστε αλλεργικοί ή ευαίσθητοι σε ξηρούς καρπούς, είναι εύκολο να τους προσθέσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε γεύμα ή σνακ.

Φακές

Οι φακές είναι μια από τις καλύτερες υπερτροφές στον κόσμο. Εκτός από το ότι είναι φυσικές, χωρίς γλουτένη, οικονομικές, φιλικές προς το περιβάλλον, ευέλικτες και ικανοποιητικές, οι φακές είναι εξαιρετικά θρεπτικές. Είναι γεμάτες φυτικές πρωτεΐνες, βασικά μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά ενώ την ίδια ώρα είναι στην κορυφή της λίστας για των φυτικών ενώσεων.  

Οι φακές αποτελούν επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας.

Ολόκληρους κόκκους

Οι ολόκληροι κόκκοι είναι στην πραγματικότητα προστατευτικοί για την υγεία με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του λίπους της κοιλιάς.

Αντί να αποφεύγετε όλους τους κόκκους, καταναλώστε μέτριες ποσότητες ολόκληρων κόκκων ή μερίδων που ανταποκρίνονται στις ενεργειακές σας ανάγκες (που σημαίνει μικρότερες μερίδες όταν είστε λιγότερο δραστήριοι και μεγαλύτερες μερίδες όταν είστε πιο δραστήριοι). Οι καλές επιλογές περιλαμβάνουν βρώμη στο πρωινό, κινόα σε σαλάτα για μεσημεριανό γεύμα και καστανό ή άγριο ρύζι στο δείπνο. Το σπιτικό ποπ κορν, το οποίο αποτελεί ένα υπέροχο τραγανό και γευστικό σνακ, μετράει επίσης ως ολικής αλέσεως.

Άγριος σολωμός

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για διάφορες λειτουργίες, όπως ανοσία, ρύθμιση πυκνότητας οστών και ψυχική υγεία. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D στο αίμα συνδέεται με αύξηση τόσο του συνολικού σωματικού λίπους όσο και του σπλαχνικού λίπους της κοιλιάς στις γυναίκες και του σπλαγχνικού λίπους της κοιλιάς στους άνδρες.

Λίγα τρόφιμα είναι σημαντικές πηγές βιταμίνης D και μια από τις καλύτερες είναι ο άγριος σολομός, ο οποίος μπορεί να αγοραστεί και φρέσκος.

Εάν δεν τρώτε ψάρια ή δεν σας αρέσει ο σολομός, αναζητήστε τρόφιμα που έχουν εμπλουτιστεί με βιταμίνη D, όπως ορισμένα φυτικά γάλατα.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post