#Beauty -Φυσικές λοσιόν προσώπου

ΡΟΔΟΝΕΡΟ & ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ (για βαθύ καθαρισμό και σύσφιξη)

Το ροδόνερο: διατηρεί την ισορροπία του φυσικού pH και η περιεκτικότητά του σε βιατμίνη C, έχει αντιγηραντικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας της ώριμης ή κουρασμένης επιδερμίδας.

Το αμυγδαλέλαιο: είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 και Κ, ιχνοστοιχεία και λιμαρά οξέα. Τονώνει την επιδερμίδα, βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής , των μάυρων κύκλων και την πρόληψη των ρυτίδων. Καλό είναι να το αποφύγετε αν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς.

Υλικά

  • 50 ml ροδόνερο
  • 50 ml αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπουκάλι ρίχνουμε και τα δύο υλικά. Ανακτεύουμε δυνατά πριν τη χρήση, κάθε βράδυ. Διατηρείτε για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Tip: Σε περίπτωση που έχετε πολύ λιπαρό δέρμα ή ακμή, αντικαθιστάτε το αμυγδαλέλαιο με χυμό από φρεσκοστυμμένο λεμόνι, αφού τον σουρώσετε, στην ίδια ποσότητα. Προσοχή, όμως, γιατί διατηρείται στο ψυγείο μόνο για μια εβδομάδα.

 

ΛΕΒΑΝΤΑ & ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ (για καταπολέμηση της ακμής)

Η λεβάντα: ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα, έχει αντισηπτική και αποτοξινωτική δράση και παράλληλα ευνοεί την ανάπλαση των κυττάρων.

Το πράσινο τσάι: είναι αντιοξειδωτικό, αντισηπτικό και έχει αντιγηραντικές ιδιοτητες. Μειώνει τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες του προσώπου και βοηθά στη μείωση της ακμής.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι απιονισμένο νερό
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα
  • 5-6 σταγόνες αιθέραιο έλαιο treetea ή ένα φακελάκι πράσινο τσάι

Εκτέλεση

Βράζετε το νερό, το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την αποξηραμένη λεβάντα Κι το αιθέραιο έλαιο ή το φακελάκι με το πράσινο τσάι. Το αφήνετε για 10’ και, κατόπιν, το σουρώνετε και το μεταφέρετε σε μπουκάλι. Διατηρείται σε ψυγείο για 15 ημέρες.

 

ΑΓΓΟΥΡΙ & ΛΕΜΟΝΙ (για ενυδάτωση και λάμψη)

Το αγγούρι: και ειδικά η φλούδα, συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες από καφεϊκό και ασκορβικό οξύ και βιταμίνη C, ανακουφίζοντας από ερεθισμούς και φλεγμονές.

Το λεμόνι: είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β, καθώς και σε φλαβονοειδή, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Το κιτρικό οξύ που περιέχει, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ενώ, το χαμηλό του pH, μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι απιονισμένο νερό
  • ½ λεμόνι
  • ½ αγγούρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το εξωτερικό του λεμονιού και του αγγουριού, αφαιρείτε τις φλούδες και τις ρίχνετε μαζί με το απιονισμένο νερό, σε ένα μικρό κατσαρολάκι.

Μόλις πάρουν βράση, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνετε για 3 ώρες, να κρυώσουν. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε σε ένα μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο για 5-7 ημέρες.

 

 Για να αποφύγουμε δερματικές και αλλεργικές αντιδράσεις, πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σκεύασμα στο πρόσωπο, κάνουμε πάντα το "τεστ του αγκώνα". Δηλαδή, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα στο δέρμα, εσωτερικά του αγκώνα (ή του καρπού), το αφήνουμε για 20', ξεπλένουμε και περιμένουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες. Αν εμφανιστούν πρήξιμο ή κοκκινίλες, δε συνεχίζουμε.

 

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post