#Beauty - Φυσικά lip balms
Διαλέξτε το χρώμα και τη γεύση που θέλετε, αφιερώστε λίγα λεπτά στην κουζίνα σας και αποκτήστε το δικό σας lip balm!
ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ
Υλικά
- 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
- 1 κ.σ. μελισσοκέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο κακάο
- ¼ κ.γ. κόκκινο χρώμα για καλλυντικά
- 10 σταγόνες έλαιο τριαντάφυλλου
- 3 σταγόνες έλαιο βιταμίνες Ε
γυάλινα βαζάκια κρέμας
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί, και χαμηλή φωτιά, αναμειγνύουμε το λάδι καρύδας, το βούτυρο κακάο και το μελισσοκέρι, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε το χρώμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το απομακρύνουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο και την βιταμίνη.
Ρίχνουμε το μείγμα στα βαζάκια και περιμένουμε να κρυώσει τελείως, πριν τοποθετήσουμε το καπάκι.
Συντηρείται και στο ψυγείο.
ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή αμυγδαλέλαιο)
- 1 κ.σ. μελισσοκέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο κακάο
- ½ κ.γ. οργανικό κακάο
- 10 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού (ή μέντας)
- 3 σταγόνες έλαιο βιταμίνες Ε
- γυάλινα βαζάκια κρέμας
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί, και χαμηλή φωτιά, αναμειγνύουμε το λάδι καρύδας, το βούτυρο κακάο και το μελισσοκέρι, ανακατεύοντας καλα.
Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, , μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το απομακρύνουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο και την βιταμίνη.
Ρίχνουμε το μείγμα στα βαζάκια και περιμένουμε να κρυώσει τελείως, πριν τοποθετήσουμε το καπάκι.
Συντηρείται και στο ψυγείο.
ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΕΛΙΟΥ
Υλικά
- 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
- ½ κ.σ. μελισσοκέρι
- 1 κ.σ. μέλι
- 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
- 3 σταγόνες έλαιο βιταμίνες Ε
- γυάλινα βαζάκια κρέμας
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί, και χαμηλή φωτιά, αναμειγνύουμε το αμυγδαλέλαιο και το μελισσοκέρι, ανακατεύοντας καλα.
Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, , μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το απομακρύνουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο και την βιταμίνη.
Ρίχνουμε το μείγμα στα βαζάκια και περιμένουμε να κρυώσει τελείως, πριν τοποθετήσουμε το καπάκι.
Συντηρείται και στο ψυγείο.
Tip: Όλα τα υλικά των συνταγών μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και φαρμακεία.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment