#Beauty - Φυσικές κρέμες χεριών με άρωμα

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΠΟΥΔΡΑ

Υλικά

  • ¼ φλυτζανιού βούτυρο καριτέ
  • 1/8 φλυτζανιού αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ.σ. μελισσοκέρι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο baby πούδρας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το βούτυρο καριτέ, το μελισσοκέρι και το γλυκό αμυγδαλέλαιο, ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι  από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει για 8-10’.

Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες των αιθέριων ελαίων, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε το μείγμα, όσο είναι ακόμα σχετικά ρευστό, σε αποστειρωμένα βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει (όσο χαμηλώνει τη θερμοκρασία, το μείγμα στερεοποιείται).

Κλείνουμε τα βαζάκια και, μετά από μια ημέρα, το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση.

Συντηρείται και στο ψυγείο.

 

ΛΕΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά

  • ¼ φλυτζανιού βούτυρο καριτέ
  • 1/8 φλυτζανιού αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ.σ. μελισσοκέρι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μελιού

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το βούτυρο καριτέ, το μελισσοκέρι και το γλυκό αμυγδαλέλαιο, ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι  από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει για 8-10’.

Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες των αιθέριων ελαίων, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε το μείγμα, όσο είναι ακόμα σχετικά ρευστό, σε αποστειρωμένα βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει (όσο χαμηλώνει η θερμοκρασία, το μείγμα στερεοποιείται).

Κλείνουμε τα βαζάκια και, μετά από μια ημέρα, το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση.

Συντηρείται και στο ψυγείο.

 

ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝΔΑΛΟΞΥΛΟ

Υλικά

  • ¼ φλυτζανιού βούτυρο καριτέ
  • 1/8 φλυτζανιού αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ.σ. μελισσοκέρι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το βούτυρο καριτέ, το μελισσοκέρι και το γλυκό αμυγδαλέλαιο, ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι  από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει για 8-10’.

Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες των αιθέριων ελαίων, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε το μείγμα, όσο είναι ακόμα σχετικά ρευστό, σε αποστειρωμένα βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει (όσο χαμηλώνει η θερμοκρασία, το μείγμα στερεοποιείται).

Κλείνουμε τα βαζάκια και, μετά από μια ημέρα, το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση.

Συντηρείται και στο ψυγείο.

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ YUZU

Υλικά

  • ¼ φλυτζανιού βούτυρο καριτέ
  • 1/8 φλυτζανιού αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ.σ. μελισσοκέρι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο yuzu (εσπεριδοειδές)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το βούτυρο καριτέ, το μελισσοκέρι και το γλυκό αμυγδαλέλαιο, ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι  από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει για 8-10’.

Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες των αιθέριων ελαίων, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε το μείγμα, όσο είναι ακόμα σχετικά ρευστό, σε αποστειρωμένα βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει (όσο χαμηλώνει η θερμοκρασία, το μείγμα στερεοποιείται).

Κλείνουμε τα βαζάκια και, μετά από μια ημέρα, το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση.

Συντηρείται και στο ψυγείο.

 

 Για να αποφύγουμε δερματικές και αλλεργικές αντιδράσεις, πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σκεύασμα στο πρόσωπο, κάνουμε πάντα το "τεστ του αγκώνα". Δηλαδή, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα στο δέρμα, εσωτερικά του αγκώνα (ή του καρπού), το αφήνουμε για 20', ξεπλένουμε και περιμένουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες. Αν εμφανιστούν πρήξιμο ή κοκκινίλες, δε συνεχίζουμε.

 

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post