#Beauty - Φυσικές μάσκες μαλλιών

ΜΗΛΟΞΥΔΟ & ΜΕΛΙ (για βαμμένα, αδύναμα μαλλιά)

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 βαποριζατέρ (θα το βρείτε στα φαρμακεία ή στα καταστήματα με είδη κομμωτηρίου)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το μηλόξυδο και το μέλι στο μπουκάλι του βαποριζατέρ. Ανακινούμε δυνατά και ψεκάζουμε τα μαλλιά, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, μετά το λούσιμο (αντί για τη μάσκα μας). Αφήνουμε για 10-15’ και ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνουμε, αν θέλουμε, σε κάθε λούσιμο.

Μας βοηθάει:

Το μηλόξυδο διευκολύνει το ξεμπέρδεμα των μαλλιών, καταπολεμά το φριζάρισμα και βοηθά στη διατήρηση του χρώματος, ενεργοποιώντας τα μόρια της βαφής πάνω στην τρίχα.

Με τη βοήθεια του μελιού, κρατά υγιείς και τις ρίζες.

 

ΑΒΟΚΑΝΤΟ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (για ξηρότητα και ψαλίδα)

Υλικά

  • ½ μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο και το περνάμε στο multi, μαζί με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Το απλώνουμε σε καθαρά μαλλιά, από τη μέση της τρίχας και προς τις άκρες, και το αφήνουμε για 30’. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνουμε μια φορά την εβδομάδα.

Μας βοηθάει:

Το αβοκάντο περιέχει βιταμίνες και πρωτεϊνες που μαλακώνουν την τρίχα και βοηθούν τις άκρες να «κλείσουν» με φυσικό τρόπο. Όσον αφορά στο ελαιόλαδο, δίνει λάμψη και εμποδίζει τις άκρες των μαλλιών να ξηραίνονται.

 

ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ (για ενδυνάμωση ρίζας)

Υλικά

  • 1 κρόκος αυγού (για κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά)

Ή

  • 2 κρόκοι αυγού (για μακριά μαλλιά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τον κρόκο (ή τους κρόκους) καλά. Απλώνουμε σε στεγνά, καθαρά μαλλιά, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, με τα δάχτυλα, ώστε να πάει το μείγμα σε όλο το τριχωτό. Αφήνουμε για μια ώρα και ξεπλένουμε με κρύο νερό, για να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά του αυγού. Επαναλαβάνουμε κάθε 10 ημέρες.

Μας βοηθάει:

Ο κρόκος αυγού είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και Ε, βιοτίνη και φολικό οξύ, συστατικά που, πολλές έρευνες, δείχνουν ότι βοηθούν στην ανάπτυξη υγιούς τριχωτού και δυναμώνουν τις ρίζες των μαλλιών.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post