#Beauty -Φυσικές μάσκες προσώπου

ΚΑΝΕΛΑ & ΜΕΛΙ

Η κανέλα έχει αντιγηραντικές και το μέλι αντισηπτικές ιδιότητες. Η μάσκα που σας προτείνουμε, προλαβαίνει το σχηματισμό έντονων ρυτίδων και προσφέρει άμεση λάμψη στην επιδερμίδα.

Υλικά

  • 1 κ.γ. μέλι (ακόμα καλύτερα, αν έιναι βιολογικό)
  • ½ κ.γ. σκόνη κανέλας
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο (ή αμυγδαλέλαιο)

Οδηγίες

Ανακατέυουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Απλώνουμε με απαλές κινήσεις, σε καθαρό πρόσωπο. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 15’. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Μπορούμε να την επαναλάβουμε μια φορά την εβδομάδα.

 

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ &  ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Μια υπερτροφή, που είναι αντιοξειδωτική και καταπολεμά λεπτές γραμμές και ρυτίδες, όπως επίσης πανάδες και σκούρες κηλίδες. Η μάσκα που σας προτείνουμε, βλετιώνει τον τόνο της επιδερμίδας και δίνει λάμψη, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Υλικά

  • 1 κ.γ. κουρκουμά (βιολογικό, χωρίς χρωστικές)
  • 1 κ.γ. μέλι (βιολογικό)
  • 1 κ.σ. γιαούρτι, πλήρες

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο τη μάσκα, με απαλές κινήσεις. Την αφήνουμε 15’ να δράσει. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό και τη βοήθεια ενός μαλακού, φυσικού σφουγγαριού (εάν χρειάζεται).

Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές το μήνα.

 

ΑΛΟΗ & ΑΓΓΟΥΡΙ

Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά της αλόης σβήνουν τους λεκέδες και δίνουν ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Το αγγούρι ενυδατώνει βαθιά και προλαβαίνει τα σημάδια. Η συγκεκριμένη μάσκα δροσίζει και φωτίζει πολύ το πρόσωπο.

Υλικά

  • ½ αγγούρι
  • 3 κ.σ. τζελ αλόης
  • 2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο

Οδηγίες

Πολτοποιούμε το αγγούρι και το ανακατεύουμε με το τζελ και το αμυγδαλέλαιο. Απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Την αφήνουμε να δράσει για 40’. Ξεπλένουμε με άφθονο, χλιαρό νερό.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

 

 Για να αποφύγουμε δερματικές και αλλεργικές αντιδράσεις, πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σκεύασμα στο πρόσωπο, κάνουμε πάντα το "τεστ του αγκώνα". Δηλαδή, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα στο δέρμα, εσωτερικά του αγκώνα (ή του καρπού), το αφήνουμε για 20', ξεπλένουμε και περιμένουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες. Αν εμφανιστούν πρήξιμο ή κοκκινίλες, δε συνεχίζουμε.

 

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post