#AboutFood -Μπανάνες: μάθετε αν είναι ένα υγιεινό πρωινό

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν επίσης να τρώνε μπανάνες για πρωινό γιατί τις μεταφέρουν εύκολα και είναι και οικονομικές.

Ωστόσο, ορισμένοι αναρωτιούνται αν οι μπανάνες είναι μια καλή επιλογή για το πρωινό τους γεύμα.

Αυτό το άρθρο αξιολογεί εάν η κατανάλωση μπανάνας για πρωινό είναι υγιεινή.

Είναι οι μπανάνες ένα υγιεινό πρωινό;

Οι μπανάνες είναι εξαιρετικά θρεπτικές, με καλή ποσότητα καλίου, φυτικών ινών και βιταμινών Β6 και C.

Ωστόσο, έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυσικά σάκχαρα.

Αν και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας για να ξεκινήσετε το πρωί σας με σωστό τρόπο, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στα μέσα του πρωινού μεταξύ των ατόμων με διαβήτη τύπου 2.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η κατανάλωση πρωινού που περιλαμβάνει κυρίως επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα πείνας και τον κίνδυνο αύξησης βάρους μακροπρόθεσμα.

Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές που είναι υγιεινές, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, καλά λιπαρά για την καρδιά και πρωτεΐνη. Αυτά μπορεί να τα βρείτε σε μια μπανάνα.

Τρώτε μπανάνες πριν από το πρωινό

Ενώ η κατανάλωση μπανάνας από μόνη της μπορεί να μην είναι ιδανική ως γεύμα πρωινού, η απόλαυση μπανάνας πριν από το πρωινό σας γεύμα ή ως μέρος ενός ισορροπημένου πρωινού θα μπορούσε να είναι ευεργετική.

Στην πραγματικότητα, μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 3 γραμμάρια ινών, μια φυτική ένωση που επιβραδύνει την εκκένωση του στομάχου για να αυξήσει το αίσθημα πληρότητας και να υποστηρίξει την κανονικότητα.

Οι άγουρες πράσινες μπανάνες περιέχουν επίσης έναν συγκεκριμένο τύπο ινών που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο, το οποίο αντιστέκεται στην πέψη στο γαστρεντερικό σωλήνα και προάγει την υγεία του εντέρου.

Οι μπανάνες είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας, όπως το κάλιο και η βιταμίνη C.

Το κάλιο εμπλέκεται στην ισορροπία υγρών και τις συσπάσεις των μυών και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

Εν τω μεταξύ, η βιταμίνη C υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη φλεγμονή και τις χρόνιες ασθένειες.

Συμπληρωματικές τροφές για πρωινό

Η ένωση μπανανών με άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υγιεινλα για την καρδιά λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του γεύματός σας.

Αυτό μπορεί να υποστηρίξει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, να βελτιώσει τον κορεσμό και να μειώσει την πείνα μεταξύ των γευμάτων.

Επιπλέον, η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους και λίπους.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για υγιεινό πρωινό που περιλαμβάνουν μπανάνες:

  • κατεψυγμένα chips μπανάνας με γιαούρτι και καρύδι
  • Ελληνικό γιαούρτι με μπανάνες και σπόρους chia
  • smoothie πρωτεΐνης με σπανάκι, μούρα και παγωμένη μπανάνα
  • βρώμη με καρύδια, σπόρους και μπανάνες σε φέτες
  • Φέτες μπανάνας με βούτυρο, βρώμη και καρύδια

Συνοπτικά

Οι μπανάνες έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυσικά σάκχαρα, αλλά αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών και σημαντικών βιταμινών και μετάλλων. Αυτό τις καθιστά ανώτερες από τις τροφές πρωινού υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Για αυτό τον λόγο, μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα καλό γεύμα, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά λίπη ή πρωτεΐνες.

Για έναν εύκολο τρόπο να απολαύσετε μπανάνες για πρωινό, δοκιμάστε να τις προσθέσετε σε smoothies, παρφέ γιαουρτιού, μπολ βρώμης ή μπάρες πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post