Τα θρεπτικά συστατικά της κινόα!

Τα θετικά χαρακτηριστικά της κινόα είναι πολλά καθώς δεν έχει γλουτέρνη, έχει υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης και είναι από τα λίγα φυτικά φαγητά που περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα.

Τα Ηνωμένα Έθνη ονόμασαν το 2013 ως το «Διεθνές Έτος της Κινόα».

Με αυτόν τον τρόπο θέλησα να αναγνωρίσουν αυτό το φαγητό και τη θρεπτική του αξία. Έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη από το ρύζι και αποτελεί επίσης μια εξαιρετική πηγή για ασβέστιο, μαγνήσιο και μαγγάνια. Επιπλέον έχει πολλές βιταμίνες Β, βιταμίνης Ε και διαιτητικές ίνες.

Αποτελεί ένα φαγητό που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας καθώς το πρωί μπορεί να λειτουργήσει ως δημητριακά, το μεσημέρι ως σαλάτα ενώ το βράδυ ως συνοδευτικό.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους σπόρους η κινόα αποτελεί το λιγότερο αλλεργιογόνο φαγητό και είναι μια φανταστική τροφή χωρίς σιτάρι.

Η κινόα λοιπόν αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή τροφή είτε για ανθρώπους που είναι vegan, είτε όχι!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post