Πώς να μάθετε μια νέα γλώσσα μόνοι σας

Εάν βαριέστε στο σπίτι ή έχετε όνειρο να επισκεφθείτε μια ξένη χώρα και να βυθιστείτε στον πολιτισμό της, ίσως αρχίσετε να αναρωτιέστε εάν είναι δυνατόν να μάθετε μια νέα γλώσσα μόνοι σας.

Εκτός από το πόσο ωραία θα νιώσετε, τα οφέλη από την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι πιο βαθιά. Μελέτες δείχνουν ότι η εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Και μια μελέτη υπονοεί ακόμη ότι μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο ο εγκέφαλός σας γερνά.

Υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα αποτελεσματικών δωρεάν εφαρμογών εκμάθησης γλωσσών που καθιστούν τη διαδικασία εκμάθησης μιας γλώσσας στο σπίτι εύκολη και βολική. Άρα δεν χρειάζεται καν να περπατήσετε σε μια επίσημη τάξη - μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρα μαθήματα μόνοι σας, απευθείας από την άνεση του καναπέ σας. Ωστόσο, ορισμένες γλώσσες είναι εγγενώς πιο δύσκολες από άλλες.

Μην περιμένετε τα αποτελέσματα να είναι τόσο γρήγορα. Το να αποκτήσετε ευχέρεια απαιτεί πολλή υπομονή, πρακτική και επανάληψη.

Για τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, ακολουθήστε αυτές τις στρατηγικές των ειδικών:

Πήγαινε δεξιά!

Μην το σκέφτεστε υπερβολικά. Εάν πειραματίζεστε, κατεβάστε μια δωρεάν εφαρμογή. Μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση εάν τηρείτε. Είναι εύκολο να αισθάνεστε συγκλονισμένοι όταν αρχίζετε να μαθαίνετε κάτι νέο, ειδικά μια γλώσσα.

Ξεκινήστε με τα βασικά.

Αν και ακούγεται προφανές, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο με τα βασικά. Επικεντρωθείτε στο πώς να πείτε "γεια", τα πιο συνηθισμένα ρήματα, τα πιο σημαντικά επίθετα και πώς να μετράτε.

Μίλα τις λέξεις.

Μία από τις δυσκολότερες πτυχές της προσπάθειας εκμάθησης μιας γλώσσας είναι η ομιλία. Η ανάγνωση των λέξεων μιας γλώσσας είναι αναμφισβήτητα σημαντική, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν μαθαίνετε πώς ακούγονται πραγματικά οι λαοί. Συμπληρώστε τη μάθησή σας ακούγοντας ντόπιους ομιλητές και εξασκώντας τους ήχους σας. Ορισμένες εφαρμογές το ενθαρρύνουν με επαναλαμβανόμενες εργασίες. Η ακρόαση podcast και η παρακολούθηση τηλεόρασης και ταινιών μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικό συμπλήρωμα για μάθηση.

Αλλά μην υπερφορτώνετε τον εγκέφαλό σας.

Η υπερβολική εκμάθηση δεν είναι πολύ αποτελεσματική. Η επιβράδυνση της μάθησής σας, ώστε να μπορείτε να δεσμεύσετε σωστά το λεξιλόγιο στη μακροχρόνια μνήμη σας είναι το κλειδί για την επιτυχία. Η μελέτη για 15 λεπτά την ημέρα είναι η καλύτερη στρατηγική για να μπορείτε να μιλήσετε. Θα εκπλαγείτε πόσα μπορείτε να μάθετε σε ένα μικρό χρονικό διάστημα κάθε μέρα.

Και να είστε συνεπείς.

Για να συνεχίσετε την εκμάθηση γλωσσών, είναι σημαντικό να ασκείστε τακτικά, χωρίς περισσότερο από μερικές μέρες κενό μεταξύ των μαθημάτων.

Θυμηθείτε να ελέγξετε προηγούμενα μαθήματα.

Η επανάληψη μπορεί να είναι μια δουλειά σε σύγκριση με την εκμάθηση νέων πραγμάτων. Αν όμως θέλετε πραγματικά να μάθετε μια νέα γλώσσα, αντί να απομνημονεύσετε μερικές φανταστικές προτάσεις, πρέπει να ελέγξετε τι έχετε κάνει. Κάτι τέτοιο διασφαλίζει ότι δεν θα ξεχάσετε τι έχετε μάθει και ότι βασίζεστε στην πρόοδό σας.

Και πρακτική με πραγματικούς ανθρώπους.

Τα κλειδιά της μάθησης είναι η επανάληψη και η εφαρμογή της γλώσσας σε νέα περιβάλλοντα. Αυτά σας βοηθούν να δημιουργήσετε συνδέσεις μεταξύ νέων πληροφοριών και όσων γνωρίζετε ήδη.

Όμως, τα λογισμικά μπορεί να σας φτάσουν μέχρι σε ένα σημείο, αν ελπίζετε στην απόλυτη ευχέρεια. Αναζητήστε μια λύση εκμάθησης γλωσσών που προσφέρει ζωντανή δια δραστική εικονική διδασκαλία. Ή, ακόμα καλύτερα, ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας με το οποίο μπορείτε να εξασκηθείτε.

Τέλος, υπομονή.

Αντί να εστιάζετε σε λάθη που μπορεί να κάνετε κατά τη μάθηση, γιορτάστε τις επιτυχίες που προέρχονται από συνεπή πρακτική.

Πηγή: https://www.oprahdaily.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post