Αλόη βέρα και απώλεια βάρους: οφέλη και παρενέργειες

Αν και χρησιμοποιείται συνήθως τοπικά για να θεραπεύσει τα εγκαύματα και να προάγει την υγεία του δέρματος, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ποικίλων άλλων καταστάσεων.

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ακόμη ένα βασικό συστατικό σε χυμούς, συμπληρώματα βοτάνων και ποτά διατροφής με στόχο την απώλεια βάρους.

Αυτό το άρθρο εξετάζει τα οφέλη και τις παρενέργειες της αλόης για την απώλεια βάρους, καθώς και τον τρόπο χρήσης της.

Πιθανά οφέλη

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό

Μερικές έρευνες δείχνουν ότι η αλόη βέρα θα μπορούσε να ενισχύσει το μεταβολισμό σας, αυξάνοντας τον αριθμό των θερμίδων που καίτε όλη την ημέρα και αυτό να ενισχύσει να την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να προσδιοριστεί εάν η αλόη βέρα μπορεί να προσφέρει σίγουρα αυτά τα οφέλη στον άνθρωπο.

Μπορεί να υποστηρίξει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της απώλειας βάρους.

Η βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα μπορεί να αποτρέψει αιχμές και πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που θα μπορούσε να αποτρέψει συμπτώματα όπως αυξημένη πείνα και λιγούρες.

Παρενέργειες

Η πρόσληψη αλόης βέρα έχει συσχετιστεί με πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Μερικές από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν πεπτικά προβλήματα, όπως διάρροια και κράμπες στο στομάχι.

Ενώ η αλόη βέρα μπορεί να λειτουργήσει ως καθαρτικό για την προώθηση της κανονικότητας, η υπερβολική χρήση θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών όπως η αφυδάτωση και οι ανισορροπίες ηλεκτρολυτών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ τα καθαρτικά αποτελέσματά της μπορεί να μειώσουν την κατακράτηση υγρού, η απώλεια βάρους νερού που προκύπτει είναι μόνο προσωρινή και όχι στρατηγική βιώσιμης απώλειας βάρους.

Επιπλέον, δεδομένου ότι αυτό το χυμώδες φυτό μπορεί να μειώσει την απορρόφηση ορισμένων φαρμάκων, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας προτού το χρησιμοποιήσετε εάν έχετε οποιεσδήποτε υποκείμενες συνθήκες υγείας ή παίρνετε φάρμακα.

Υπάρχει επίσης ανησυχία για τα καρκινικά αποτελέσματα της αλοϊνης, μιας ένωσης που βρίσκεται σε μη αποχρωματισμένο, ολόκληρο φύλλο εκχυλίσματος αλόης.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την κατανάλωση πηκτωμάτων και προϊόντων δέρματος αλόης βέρα, καθώς ενδέχεται να περιέχουν συστατικά και πρόσθετα που δεν πρέπει να καταναλώνονται.

 

Πως να τη χρησιμοποιήσετε

Τα φύλλα της αλόης βέρα αποτελούνται από τρία κύρια μέρη - το δέρμα, το λατέξ και το τζελ.

Το τζελ είναι ασφαλές για κατανάλωση και μπορεί να παρασκευαστεί κόβοντας το φύλλο στα μισά και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μαχαίρι για να βγάλετε το τζελ.

Φροντίστε να πλένετε καλά το τζελ για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες και υπολείμματα λατέξ, που μπορούν να δώσουν στο τζελ μια πικρή γεύση.

Δοκιμάστε να προσθέσετε το τζελ σε smoothies, shakes, salsas και σούπες για να ενισχύσετε τα οφέλη για την υγεία από τις αγαπημένες σας συνταγές.

Μπορείτε επίσης να φάτε το δέρμα του φύλλου αλόης προσθέτοντάς το σε σαλάτες και πατάτες.

Μετά τον τεμαχισμό και το πλύσιμο του δέρματος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μουλιάσετε τα φύλλα για 10-30 λεπτά πριν τα προσθέσετε στις συνταγές σας για να τα μαλακώσετε.

 

Συνοπτικά

Η αλόη βέρα βρίσκεται συνήθως σε προϊόντα απώλειας βάρους, συμπεριλαμβανομένων συμπληρωμάτων βοτάνων, χυμών και ποτών διατροφής.

Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της απώλειας βάρους ενισχύοντας το μεταβολισμό σας και βελτιώνοντας τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να σχετίζεται με πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε τα προϊόντα αλόης βέρα, φροντίστε να τα αγοράσετε από έναν αξιόπιστο προμηθευτή.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post