Πόσα λεπτά την εβδομάδα κοντά στη Φύση μας χαρίζουν την ευεξία που έχουμε ανάγκη?

Δεν είναι μόνο τα μικρά παιδιά που επωφελούνται από τις δραστηριότητες στη φύση. Οι θετικές της ιδιότητες ισχύουν και στους ενήλικες καθώς οι διακοπές σε μέρη με έντονο το φυσικό στοιχείο, μειώνουν κατά πολύ το στρες.

Πόσο χρόνο χρειαζόμαστε στη φύση;

Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση διενεργήθηκε έρευνα σε 19.000 ανθρώπους στην Αγγλία. Οι ερωτήσεις σχετιζόταν με την ευεξία των συμμετεχόντων καθώς και με τον χρόνο που οι ίδιοι περνούν στη φύση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 120 λεπτά εβδομαδιαίως στην φύση κάνουν όλη τη διαφορά στην ευεξία των ανθρώπων!

Όπως δηλώνουν και οι ερευνητές, τα αποτελέσματα της παρουσίας μας στην φύση, θυμίζουν εκείνα της σωματικής άσκησης. Επιπλέον, αν κάποιος επιλέξει τη φύση ως χώρο γυμναστικής, ακόμη και 5 λεπτά μπορούν να οδηγήσουν σε τόνωση της αυτοπεποίθησης και βελτίωση της διάθεσης.

nature

Τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στη φύση καθώς γνωρίζουν ήδη τα πολλαπλά οφέλη που τους προσφέρει αυτός ο τρόπος ζωής.

Αισθάνεστε όμως ότι δεν έχετε διάθεση ή πρόθεση να γυμναστείτε στη φύση; Κανένα πρόβλημα! Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ακόμη και η παρουσία σας εκεί, ενισχύει την υγεία σας! Η διαδικασία αποτελεί μια τόνωση ενέργειας και βοηθάει τους ανθρώπους καθώς τους παρέχει μια ευχάριστη εναλλαγή συγκριτικά με τις οθόνες των υπολογιστών.

Άλλωστε οι άνθρωποι για εκατομμύρια χρόνια ζούσαν σε εξωτερικούς χώρους. Τα laptops, τα κινητά, οι δουλειές και οδήγηση μπήκαν μετά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνιακαι ο οργανισμός μας χρειάζεται τη φύση για να ισορροπεί την τρέλα της καθημερινότητας! 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post