#AboutFood -Φακές: τα οφέλη τους για την υγεία μας

Οι φακές αποτελούν τροφή με μεγάλη ιστορία καθώς ήταν μέρος την ανθρώπινης διατροφής από την προκεραμική Νεολιθική εποχή.

Το γεγονός πως η φακή προσαρμόζεται αρκετά εύκολα σε διαφορετικά κλίματα , την καθιστά ιδανική ώστε να καλλιεργέιται σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας μας.

Το συγκεκριμένο όσπριο έχουνε μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεϊνες και βιτανμίνες Β.

Αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή τους, οι βλαστοί, τα φύλλα και οι καρποί χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά σε ζωοτροφές.

1 φλυτζάνι (198 γραμμάρια) μαγειρεμένων φακών παρέχει:

Θερμίδες: 230

Πρωτεΐνη: 18 γραμμάρια

Ίνες: 16 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 40 γραμμάρια

Σίδηρος: 37% της ημερήσιας προτεινομένης κατανάλωσης

Φολικό Οξύ: 90% της ημερήσιας προτεινομένης κατανάλωσης

Μαγνήσιο: 17% της ημερήσιας προτεινομένης κατανάλωσης

Κάλιο: 16% της ημερήσιας προτεινομένης κατανάλωσης

 

Με πληροφορίες από το www.healthline.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post