arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

WELLNESS

#AboutFood -Οι ευεργετικές ιδιότητες του Λιναρόσπορου


Διαβάστε γιατί αυτή η τροφή δεν πρέπει να λείπει από την καθημερηνότητά μας.
#AboutFood -Οι ευεργετικές ιδιότητες του Λιναρόσπορου

WELLNESS

#AboutFood -Οι ευεργετικές ιδιότητες του Λιναρόσπορου


#AboutFood -Οι ευεργετικές ιδιότητες του Λιναρόσπορου

Το λινάρι θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργήσιμα φυτά. Έγινε γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητες των σπόρων του. Η γεύση τους σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, το καθιστούν μια σύγχρονη θαυματουργή τροφή, η οποία δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας. 

Ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο:

  • Είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος).
  • Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μαγγανίου και είναι πλούσια σε φυλικό οξύ, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και χαλκό.
  • Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα στο φυτοοιστρογόνο λιγνάνη, η οποία είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Οφέλη για την υγεία μας:

  • Τα ω-3 λιπαρά οξέα του λιναρόσπορου χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για την παραγωγή ουσιών οι οποίες μειώνουν τις πιθανότητες δημιουργίας θρόμβων στο αίμα και επακόλουθα μειώνονται οι κίνδυνοι καρδιακής προσβολής και εμφραγμάτων.
  • Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στον λιναρόσπορο έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, να ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης και να προάγουν την υγεία του παχέος εντέρου. Πιο συγκεκριμένα, πέντε κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου ημερησίως μπορούν να μειώσουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL) κατά 10% μόλις σε έναν μήνα.

Πως να φάμε τον λιναρόσπορο:

  • Καλό είναι να αφήσουμε ττους σπόρους του λιναριού στο νερό όλη τη νύχτα, έτσι ώστε να μαλακώσον και να είναι πιο εύπεπτοι. Εναλλακτικά, μπορούμε να προτιμήσουμε το αλέυρι λιναριού, που μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, χτυπώντας τους σπόρους σε ένα μπλέντερ.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον λιναρόσπορο σε σαλάτες, σε δημητριακά και σε σπιτικά ψωμιά. Το λινέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες ή στο φαγητό μας.
  • Επίσης ο λιναρόσπορος μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή και εξίσου θρεπτική λύση για όσους δεν τρώνε ψάρι, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε α-λινολενικό οξύ.

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.