#AboutFood - Μανταρίνι
Η ιστορία του μανταρινιού ξεκινά πριν 3.000 χρόνια, στην Κίνα, αν και έφτασε στην Ευρώπη και τη Β.Αμερική μόλις το 1830. Εικάζεται πως πήρε το όνομά του από τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της κινέζικης αυτοκρατορίας, τους μανδαρίνους, οι στολές των οποίων είχαν το ίδιο χρώμα με το φρούτο, αλλά και από το γεγονός ότι το πρόσφεραν ως πολίτιμο δώρο.
ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ
Θεωρείται ότι μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού, διαβήτη και καρκίνου του ήπατος, ενώ συχνά η κατανάλωσή του προστατεύει από τα κοινά κρυολογήματα και , γενικότερα, λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών του (βιταμίνες Α και C, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, φολικό οξύ, φώσφορο κ.α.), θωρακίζει τον οργανισμό.
Είναι το χειμωνιάτικο φρούτο που προτιμούν τα παιδιά. Ευτυχώς, γιατί η α΄ και β΄ καροτίνη που περιέχει, δρούν ευεργετικά στην όραση και συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών. Τα υπόλοιπα καροτενοειδή βοηθούν επίσης, στην απορρόφηση λίπους και τη σωστή πέψη των λιπαρών και είναι αναγκαία σε όσους παίρνουν φάρμακό για τη μείωση της χοληστερόλης, στους καπνιστές και εκείνους που καταναλώνουν αλκοόλ.
ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ
Διατηρούνται περίπου για 3 μέρες σε δροσερό , σκοτεινό χώρο εκτός ψυγείου & μέχρι 2 εβδομάδες εντός ψυγείου.
Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα τους, προσέξτε τα μανταρίνια που θα αγοράσετε να μην είναι κερωμένα, δηλαδή να μη γυαλίζουν αφύσικα γιατί, αυτό σημαίνει, ότι έχουν απολυμανθεί με μυκητοκτόνα κι έχουν περαστεί με παραφίνη, μετά τη συγκομιδή τους.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment