#AboutFood - Μάθε τα πάντα για το Σπανάκι!

Το σπανάκι, είναι ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός που αξίζει τον κόπο να πειραματιστούμε μαζί του, ανακαλύπτοντας γευστικούς συνδυασμούς, να τον εντάξουμε στην διατροφή μας και να ανακαλύψουμε, όχι μόνο τη νοστιμιά του αλλά, και τα εξαιρετικά οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας.

Θεωρείται ένα εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό που μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμό, σε σαλάτες και άλλα κρύα πιάτα, είτε μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με την ιστορία, το σπανάκι προέρχεται από την Περσία. Το πράσινο αυτό λαχανικό έφτασε μέχρι την Κίνα, τον 7ο αιώνα, όπου στάλθηκε σαν δώρο από το Βασιλιά του Νεπάλ. Αργότερα, το σπανάκι ήρθε στην Ευρώπη μετά τον 11ο αιώνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε στην Ισπανία από τους μουσουλμάνους.

Το σπανάκι:

  • Eίναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο.
  • Eπιπλέον περιέχει, σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη μορφή), βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή.
  • Προστατεύει από την οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, διάφορες μορφές καρκίνου (παχέος εντέρου, ωοθηκών και οισοφάγου) και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post