8 Τρόποι με τους οποίους η ζωή σας γίνεται καλύτερη με ένα κατοικίδιο

Αγαπάτε το κατοικίδιο ζώο σας και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο υγιές! Αλλά γνωρίζετε ότι προσφέρουν οφέλη και στη δικιά σας υγεία; Η έρευνα δείχνει ότι τα σκυλιά και οι γάτες μπορούν να προσφέρουν οφέλη που σχετίζονται με την υγεία στους ιδιοκτήτες τους. Αυτά τα οφέλη κυμαίνονται από την ανακούφιση του άγχους έως την ενθάρρυνση υψηλότερων επιπέδων σωματικής δραστηριότητας. Τα κατοικίδια μπορούν να βελτιώσουν την ευημερία σας καθώς και να γεμίσουν τη ζωή σας με άνευ όρων αγάπη.

Τα κατοικίδια μπορεί να μειώσουν τη χοληστερίνη σας: Οι καθημερινές βόλτες με τους σκύλους σας βοηθούν στη διατήρηση της χοληστερίνης σε έλεγχο.

Τα κατοικίδια βοηθούν στην ανακούφιση του στρες: Η οξυτοκίνη απελευθερώνεται όταν κοιτάζουμε  τα ζώα συντροφιάς. Αυτό φέρνει συναισθήματα χαράς.

Τα κατοικίδια μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή σας πίεση: Η έρευνα έδειξε ότι το χάιδεμα του σκύλου ή της γάτας σας μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Τα κατοικίδια ενισχύουν τη φυσική σας κατάσταση: Μελέτες δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν περισσότερο από τους ανθρώπους που δεν έχουν σκύλο. Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πιθανότητα καλύτερα φυσική κατάσταση.

Τα κατοικίδια βοηθούν στην πρόληψη των αλλεργιών στα παιδιά: Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν γύρω από τα ζώα ενδέχεται να έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος ή εκζέματος.

Τα κατοικίδια ανακουφίζουν από την κατάθλιψη: Τα ζώα σας δίνουν κάτι για να εστιάσετε αντί για αρνητικές σκέψεις. Τα κατοικίδια παρέχουν επίσης άνευ όρων αγάπη και αποδοχή.

Τα κατοικίδια διευκολύνουν τον χρόνιο πόνο: Το χάιδεμα του ζώου σας απελευθερώνει ενδορφίνες και είναι ισχυρά ανακουφιστικά του πόνου.

Τα κατοικίδια βελτιώνουν τις σχέσεις: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι νεαροί ενήλικες με βαθύ δεσμό με τα κατοικίδια ζώα τους ένιωθαν πιο συνδεδεμένοι στις σχέσεις και τις κοινότητές τους από εκείνους που δεν το έκαναν.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post