#AboutFood -6+1 "Ανθυγιεινά" τρόφιμα που τελικά δεν είναι τόσο κακά για εσάς

Πίτσα

Εντάξει, είναι αλήθεια: Η λιπαρή πίτσα που έχουμε στο μυαλό μας δεν συνάδει με τα υγιεινά πρότυπα υγείας. Όμως, δεν δημιουργούνται όλες οι πίτσες με τον ίδιο τρόπο. Η πίτσα μπορεί να είναι γεμάτη με λίπος και θερμίδες, αλλά δεν πρέπει να είναι. Πώς μπορείτε να την φτιάξετε με έναν καλύτερο τρόπο; Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πίτσα με λεπτή κρούστα, με πολλά λαχανικά, ντομάτες και τυρί με χαμηλά λιπαρά. Οι ντομάτες παρέχουν βιταμίνες Α και C, καθώς και κάλιο, φώσφορο, φολικό οξύ, βήτα-καροτένιο και μια σειρά από άλλα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά.

Πατάτες

Προσπαθείτε να κόψετε τους υδατάνθρακες; Μην διώξετε τις πατάτες σας ακόμα. Είναι πραγματικά καλές για εσάς! Οι λευκές πατάτες περιέχουν βιταμίνες Β, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και βιταμίνη C, καθώς και μια σταθερή δόση φυτικών ινών ανά μερίδα. Συνδυάστε με ψητά φαγητά. Φυσικά και οι γλυκοπατάτες είναι επίσης μια υπέροχη επιλογή.

Ποπ κορν

Μερικές φορές χρειάζεστε απλώς ένα αλμυρό, τραγανό σνακ, το γνωρίζετε; Όταν νιώσετε λιγούρα, προετοιμάστε ποπ κορν. Το ποπ κορν είναι ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που συχνά παίρνει μια κακή φήμη. Το ποπ κορν είναι ένα ολόκληρο σιτάρι και αυτό το καθιστά μια καλή πηγή ινών. Είναι επίσης γεμάτο αναδυόμενο αέρα, που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πυκνό σε θερμίδες από πολλές άλλες επιλογές τύπου chip.

Γιαούρτι με πλήρη λιπαρά

Είναι καιρός να σταματήσουμε να υποθέτουμε ότι κάτι με χαμηλά λιπαρά είναι αυτόματα πιο υγιεινό από το αντίστοιχο με πλήρη λιπαρά. Δείτε για παράδειγμα το γιαούρτι. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά, ιδίως το γιαούρτι και το τυρί, δεν έχουν τις αρνητικές επιπτώσεις που πιστεύαμε. Επιπλέον, δεν φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιομεταβολικών νόσων και σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προστατεύσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα μοιάζει με την απόλυτη απόλαυση γιατί είναι ... και όταν αγοράζετε το σωστό είδος, κάνει καλό στην υγεία σας. Η μαύρη σοκολάτα, περιέχει προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, έχει αντιοξειδωτικές και φλεγμονώδεις ιδιότητες που αφοπλίζουν τις ανθυγιεινές ελεύθερες ρίζες που προκαλούν ασθένειες.

Καρπός

Φαίνεται πως μόλις έγινε της μόδας η keto διατροφή οι άνθρωποι ξεκίνησαν να αποφεύγουν τα φρούτα. Δεν υπάρχει όμως λόγος για αυτό. Το γεγονός είναι ότι τα φρούτα είναι γεμάτα με νερό, θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που μας κρατούν ενυδατωμένους και μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχοι. Εάν θέλετε να πάρετε την ημερήσια δόση φρούτων σας, προτιμήστε ολόκληρα, φρέσκα φρούτα αντί για χυμό ή αποξηραμένα.

Κρόκοι αυγών

Τα ασπράδια αυγών είναι καλά, οι κρόκοι αυγών δεν είναι τόσο καλοί, σωστά; Λάθος! Τα ασπράδια αυγών κέρδισαν έδαφος όταν οι κρόκοι αυγών δαιμονοποιήθηκαν για τη συμβολή τους στην υψηλή χοληστερόλη και τις καρδιακές παθήσεις. Ενώ τα ασπράδια αυγών είναι καλά για εσάς και είναι γεμάτα πρωτεΐνες, δεν έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με τον κρόκο, ο οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και λίπος. Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και βασικών βιταμινών και μετάλλων.

Πηγή: https://www.womenshealthmag.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post