#Health -7 tips να παραμείνετε δροσεροί σε περίοδο ζέστης

Θέλετε να παραμείνετε δροσεροί και υγιείς κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας; Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για το πώς να νικήσετε τη ζέστη αυτή τη στιγμή. Να τι πρέπει να γνωρίζετε.

Μείνετε στη σκιά

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν δεδομένο, αλλά το να μένεις μακριά από το άμεσο ηλιακό φως είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να νικήσεις τη ζέστη. Σύμφωνα με την Αμερικανική Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, μια τοποθεσία που δέχεται άμεσο ηλιακό φως μπορεί να έχει τιμή δείκτη θερμότητας έως και 15 βαθμούς υψηλότερη από ένα σκιερό σημείο. Εάν είστε στο σπίτι, κρατήστε τα παντζούρια σας κλειστά για να αποφύγετε τον περιττό ήλιο.

Εάν πρέπει να είστε έξω, εφαρμόστε γενναιόδωρα αντηλιακό για να αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα (το οποίο μπορεί να επηρεάσει τις ικανότητες του σώματός σας να κρυώσει) και φέρτε μια ομπρέλα, εάν είναι δυνατόν, για περισσότερη σκιά. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ελαφριά ρούχα - τόσο σε χρώμα όσο και σε ύφασμα - για να μειώσετε την απορρόφηση θερμότητας.

Φορέστε χαλαρά ρούχα

Αυτό έχει μια πιο επιστημονική εξήγηση: Όταν το σώμα ζεσταίνεται πολύ, ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να κρυώσει είναι μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως μεταφοράς - αυτό συμβαίνει όταν ο αέρας ή το νερό ρέει πάνω από το θερμαινόμενο δέρμα, μεταφέροντας τη θερμότητα μακριά από το σώμα.

Γι΄ αυτό τα χαλαρά ρούχα είναι ο φίλος σας κατά τις ζεστές μέρες: Δίνει στον ψυχρότερο αέρα περισσότερη πρόσβαση στο δέρμα σας για να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Εάν νιώθετε να έχετε υπερθερμανθεί, μπορείτε να χαλαρώσετε τα ρούχα σας - βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν είναι πολύ περιοριστικό ή αφαιρέστε αντικείμενα που δεν χρειάζονται. Εάν το δέρμα σας έχει ήδη εκτεθεί αρκετά, καθίστε μπροστά από έναν ανεμιστήρα ή κλιματιστικό για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Ένα άλλο δεδομένο: Έχετε τα υγρά κοντά σας σε ζεστές μέρες – επίσης κρυώστε τα! Το νερό είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή σας, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε αθλητικά ποτά που περιέχουν ηλεκτρολύτες για να αναπληρώσετε αυτούς που χάνετε μέσω της εφίδρωσης.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε: Αποφύγετε τα καφεϊνούχα ποτά όπως τον καφέ ή το τσάι ή τα ζαχαρούχα ποτά όπως τα αναψυκτικά σε μια ζεστή ημέρα, καθώς μπορούν πραγματικά να σας αφυδατώσουν.

Ρίξτε κρύο νερό στο δέρμα

Ακριβώς όπως το πόσιμο δροσερό νερό είναι καλό για εσάς όταν ο καιρός είναι ζεστός, το ίδιο συμβαίνει και με το δέρμα σας.

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι το να πηγαίνετε σε πισίνα ή να κάνετε κρύο ντους είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα ψύξης που ψεκάζει νερό ή ένα κανονικό μπουκάλι ψεκασμού για να βρέξετε απαλά το δέρμα σας.

Μην υπερβάλλετε με την άσκηση

Εδώ είναι ένας αρκετά σκληρός και γρήγορος κανόνας: Αποφύγετε την άσκηση εξωτερικού χώρου σε υπερβολική ζέστη, καθώς οποιαδήποτε άσκηση αυξάνει φυσικά τη θερμοκρασία του σώματός σας (όχι αυτό που θέλετε όταν είναι ήδη πολύ ζεστά έξω). Αντί για αυτό, προτιμήστε ασκήσεις εσωτερικού χώρου σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο με κλιματισμό.

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια βόλτα ή να κάνετε ποδήλατο, κάντε το νωρίς το πρωί ή (αν μπορείτε με ασφάλεια) τις βραδινές ώρες ώστε να μπορείτε να αντέξετε καλύτερα.

Αλλά αν ασκείστε έξω και αρχίσετε να αισθάνεστε άρρωστοι, κάντε ένα διάλειμμα αμέσως.

Μην κρυώνετε υπερβολικά το σπίτι σας

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση - και σε αυτό που πιθανώς κάνουν πολλοί από εσάς αυτήν τη στιγμή - δεν είναι η καλύτερη ιδέα να ανάψετε το AC και να κάνετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο κρύο γιατί αυτό θα κάνει την έξοδο σας από τον εσωτερικό χώρο, δυσκολότερη.

Αντί για αυτό, κρατήστε το σπίτι σας σε πιο μέτρια θερμοκρασία, για την περίπτωση που πρέπει να βγείτε έξω.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post