7 tips για να αποβάλετε το στρες, σύμφωνα με ειδικούς

 

  1. Τεντώστε και χαλαρώστε τους μυς σας.

Μία από τις καλύτερες τεχνικές αποσυμπίεσης περιλαμβάνει το να τεντώσετε τους μύες σας, να τους κρατήσετε σε αυτήν την τεταμένη θέση για 5 έως 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τους απλευθερώσετε. Αυτό θα δημιουργήσει μια σχεδόν στιγμιαία αίσθηση χαλάρωσης. Αυτή η πρακτική μειώνει το άγχος μέσω της σύνδεσης μυαλού-σώματος.

  1. Καθαρίστε το χώρο σας.

Ελέγξτε το γραφείο σας τώρα. Εάν το χάος αυξάνει το άγχος σας, καθαρίστε το γρήγορα. Η καθαριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα αίσθημα ελέγχου. Ένας νέος οργανωμένος χώρος σας μπορεί να φέρει μια νέα αίσθηση ηρεμίας.

  1. Ασκηθείτε ελαφρά.

Είναι σημαντικό να κάνετε οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκησης για τουλάχιστον 30 λεπτά, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είναι καλό για το άγχος, το στρες και τη βελτίωση της διάθεσής σας. Μερικά παραδείγματα δραστηριοτήτων αύξησης του καρδιακού ρυθμού περιλαμβάνουν ελαφρύ jogging, χορό ή σεξ. Είναι σημαντικό να βρείτε μια δραστηριότητα που σας φαίνεται πιο διασκεδαστική και να την τηρήσετε. Εάν είναι δυνατόν, κάντε το πριν από τη δουλειά, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος ή ακόμη ως μια βόλτα μετά τη δουλειά.

  1. Λάβετε λίγη βοήθεια από τους φίλους σας.

Ακόμα και σε καιρούς social distancing, η κοινωνική υποστήριξη αποτελεί τεράστιο συστατικό μιας υγιούς ζωής. Σύμφωνα με μια μετα-αναλυτική ανασκόπηση του 2015 στο Perspectives on Psychological Science, όπως αναφέρεται από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, η παρατεταμένη κοινωνική απομόνωση έχει το ισοδύναμο υγείας με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα. Εάν η μοναξιά αυξάνει το άγχος σας, καλέστε έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας για συνομιλία. Η κοινωνική υποστήριξη είναι σίγουρα μια ανακούφιση από το άγχος. Η συζήτηση με άτομα με τα οποία αισθάνεστε συνδεδεμένοι, εμπιστεύεστε και μπορείτε να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας είναι σημαντική. Αυτό περιλαμβάνει και έναν θεραπευτή εάν αισθάνεστε παρατεταμένο άγχος.

  1. Ορίστε όρια ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική σας ζωή.

Καθώς οι γυναίκες αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους στο σπίτι και στην εργασία, η μη θέσπιση ορίων μπορεί συχνά να οδηγήσει σε χρόνιο άγχος. Ο καθορισμός ορίων στο πόσο αποφασίζετε να ζορίσετε τον εαυτό σας μπορεί να είναι εξαιρετικός για τη διαχείριση των επιπέδων άγχους σας στο παρόν, αλλά ειδικά στο μέλλον.

  1. Κρατήστε ένα ημερολόγιο.

Το ημερολόγιο είναι μια μεγάλη γνωστική συμπεριφορική μέθοδος για την απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων και τη μείωση του άγχους και του στρες. Αν και το ημερολόγιο δεν είναι πάντα υποκατάστατο του να μιλάτε για τα συναισθήματά σας με ένα αξιόπιστο άτομο στη ζωή σας. Η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα σε συνδυασμό με την κοινωνική υποστήριξη.

  1. Δοκιμάστε το hatha yoga.

Η γιόγκα υπάρχει ως άσκηση εδώ και αιώνες χάρη στα σωματικά και ψυχικά της οφέλη,. Η χρήση μυϊκής ενδυνάμωσης και αναπνευστικών ασκήσεων για ηρεμία μπορεί να μειώσει το άγχος.  Μια μελέτη του 2018 στο International Journal of Preventive Medicine διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν γιόγκα τρεις φορές την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες - ή 12 συνεδρίες συνολικά - ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και στρες, σε σύγκριση με πριν ξεκινήσουν yoga . Η γιόγκα Hatha είναι μια από τις πιο φιλικές προς τους αρχάριους μορφές γιόγκα, και εστιάζει στη βαθιά αναπνοή και τις απαλές κινήσεις για να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε το σώμα σας.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post