7 λάθη που μπορεί να σαμποτάρουν την γυμναστική σας

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία σας, να σας δώσει περισσότερη ενέργεια και ακόμη και να ενισχύσει την κοινωνική και σεξουαλική σας ζωή. Οι ειδικοί προτείνουν 30 λεπτά την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα. Αλλά προσέξτε για μερικές παγίδες που μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

 

Σταματάτε

Η παράλειψη των προπονήσεων χωρίς λόγο όχι μόνο δυσκολεύει την επίτευξη των στόχων σας, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει να χάσετε μέρος της προόδου που έχετε σημειώσει.

 

Έχετε φάει ακριβώς πριν την άσκηση

Εάν τρώτε ένα γεύμα εντός 2 ωρών πριν ασκηθείτε, το σώμα σας θα αφομοιώνει αυτό το φαγητό και το αίμα δεν θα ρέει τόσο καλά στους μυς σας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανάρρωση μετά την προπόνηση και να οδηγήσει σε κράμπες και ναυτία. Αντί για αυτό, δοκιμάστε ένα ελαφρύ σνακ όπως φυστικοβούτυρο και μπανάνα, ελληνικό γιαούρτι και μούρα, πλιγούρι βρώμης ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή σταφίδες.

 

Δεν κάνετε ζέσταμα

Η εκκίνηση της προπόνησής σας χωρίς προθέρμανση μπορεί να σας εξοικονομήσει λίγα λεπτά, αλλά δεν είναι καλή ιδέα. Το σώμα σας χρειάζεται την προθέρμανση για να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και να κάνει το αίμα σας να ρέει, για να χαλαρώσετε τους μυς σας και να σας δώσει μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όπως ελαφρύ περπάτημα, τζόκινγκ ή ποδηλασία για 5 έως 10 λεπτά. Προσέξτε να μην τεντωθείτε πριν ζεσταθείτε.

 

Αναπηδάτε όταν τεντώνεστε

Είναι πιο πιθανό να τραυματίσετε τους μύες σας ή να τους κάνετε πιο σφιχτούς εάν μετακινηθείτε όταν τεντώνεστε. Κρατηθείτε σταθεροί για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Υπάρχει ένας τύπος που ονομάζεται βαλλιστικό τέντωμα που απαιτεί αναπήδηση, αλλά δεν πρέπει να το δοκιμάσετε χωρίς να γυμναστείτε πρώτα με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή ή προπονητή.

 

Δεν έχετε καλή στάση σώματος

Αυτό μπορεί να περιορίσει την πρόοδό σας και να οδηγήσει σε πτώση ή τραυματισμό. Για παράδειγμα, προσέξτε να μην στηριχτείτε σε εξοπλισμό, όπως διάδρομο, ενώ τον χρησιμοποιείτε. Και αν σηκώνετε βάρη, προσπαθήστε να κρατήσετε την πλάτη σας ευθεία και τους ώμους σας πίσω και χαλαρούς. Μην κλειδώνετε ούτε τα γόνατά σας.

 

Κρατάτε την αναπνοή σας

Μπορεί να το κάνετε χωρίς καν να το γνωρίζετε. Αλλά είναι σημαντικό να προσέχετε την αναπνοή σας. Κρατώντας την αναπνοή σας περιορίζετε την ποσότητα οξυγόνου που εισέρχεται στο σώμα σας. Εάν την κρατάτε για πολύ, μπορεί να λιποθυμήσετε. Όταν σηκώνετε βαριά βάρη, πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν ξεκινήσετε ένα σετ και, στη συνέχεια, αφήστε τη να σταματήσει καθώς το κάνετε.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post