Μάθετε ποια 7 τρόφιμα περιέχουν σχεδόν μηδενικές θερμίδες

Εάν προσπαθείτε να μειώσετε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, το να τρώτε περισσότερα τρόφιμα χαμηλών θερμίδων, όπως ορισμένα φρούτα και λαχανικά, είναι ένας εύκολος τρόπος για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο.

  1. Μήλα

Τα μήλα είναι εξαιρετικά θρεπτικά και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Οικονομικής Έρευνας του USDA.

Ένα φλιτζάνι φέτες μήλου (125 γραμμάρια) έχει 57 θερμίδες και σχεδόν τρία γραμμάρια διαιτητικών ινών.

Δεδομένου ότι το σώμα σας πρέπει να καίει την ενέργεια για να χωνέψει τα μήλα, η καθαρή ποσότητα θερμίδων που παρέχεται από αυτό το φρούτο είναι πιθανόν λιγότερη από ό, τι αναφέρθηκε.

  1. Ροκα

Η ρόκα είναι ένα σκούρο, φυλλώδες πράσινο με ιδιαίτερη γεύση γεύση.

Χρησιμοποιείται συνήθως στις σαλάτες, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, ασβέστιο και κάλιο.

Το μισό φλιτζάνι (10 γραμμάρια) ρόκα έχει μόνο τρεις θερμίδες.

  1. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι ένα ανθισμένο λαχανικό που βγαίνει σε πράσινες, λευκές και πορφυρές ποικιλίες.

Όλοι οι τύποι σπαραγγιών είναι υγιεινοί, αλλά τα μοβ σπαράγγια έχουν ενώσεις που ονομάζονται ανθοκυανίνες που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Ένα φλιτζάνι σπαράγγια (134 γραμμάρια) έχει μόνο 27 θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ, παρέχοντας το 70% και το 17% των ΒΜ αντίστοιχα.

  1. Παντζάρια

Τα παντζάρια είναι λαχανικά ρίζας που έχουν συνήθως βαθύ κόκκινο ή μοβ χρώμα. Ένα από τα πλέον ερευνημένα οφέλη των παντζαριών είναι η δυνατότητα τους να μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Τα παντζάρια περιέχουν μόνο 59 θερμίδες ανά φλιτζάνι (136 γραμμάρια) και 13% της περιεκτικότητας σε κάλιο.

  1. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά στον πλανήτη. Είναι μέλος της σταυροειδούς οικογένειας λαχανικών και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ένα φλιτζάνι (91 γραμμάρια) μπρόκολο έχει μόνο 31 θερμίδες και πάνω από 100% της ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι την ημέρα.

  1. Καρότα

Τα καρότα είναι πολύ δημοφιλή λαχανικά. Είναι συνήθως λεπτά και πορτοκαλί, αλλά μπορεί επίσης να είναι κόκκινα, κίτρινα, μοβ ή λευκά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν την καλή όραση με την κατανάλωση καρότων δεδομένου ότι είναι πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε βιταμίνη Α. Η λήψη αρκετής βιταμίνης Α είναι απαραίτητη για σωστή όραση.

Μια δόση (128 γραμμάρια) καρότων έχει μόνο 53 θερμίδες και πάνω από 400% του βιταμίνης Α.

  1. Κουνουπίδια

Τα τελευταία χρόνια, το κουνουπίδι έχει γίνει πολύ δημοφιλές ως υποκατάστατο των λαχανικών ή σιτηρών υψηλότερης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Ένα φλιτζάνι (100 γραμμάρια) κουνουπίδι έχει 25 θερμίδες και μόνο πέντε γραμμάρια υδατάνθρακες.

 

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post