6 αλήθειες για την εξάρτηση από τη ζάχαρη

Ένα μοντέρνο είδος διατροφής – αποτοξίνωσης από τη ζάχαρη υπόσχεται να τελειώσει την επιθυμία σας για γλυκά και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Λειτουργεί όμως αυτό;

Ακολουθούν 6 αλήθειες για την επιθυμία για ζάχαρη.  

 

Μπορεί να είστε πραγματικά εθισμένοι στη ζάχαρη;

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ζαχαρούχα τρόφιμα με μη υγιεινούς τρόπους, αν και μπορεί αυτό να μην είναι ένας πραγματικός εθισμός. Μερικά σημάδια: Επιθυμείτε συνέχεια ζάχαρη, χάνετε τον έλεγχο και τρώτε περισσότερο από ό, τι σχεδιάζετε.

 

Ο εγκέφαλος και η ζάχαρη

Η ζάχαρη δίνει καύσιμα κάθε κύτταρο στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλός σας θεωρεί επίσης τη ζάχαρη ως ανταμοιβή, πράγμα που σας κάνει να συνεχίζετε να θέλετε περισσότερη. Εάν τρώτε συχνά πολλή ζάχαρη, ενισχύετε αυτή την ανταμοιβή και μετά είναι πολύ δύσκολο να σταματήσετε.

 

Αύξηση ενέργειας από υψηλή ζάχαρη

Γιατί νιώθετε μια ένταση όταν τρώτε κάτι γλυκό; Η ζάχαρη σε αυτό - που ονομάζεται απλός υδατάνθρακας - μετατρέπεται γρήγορα σε γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματός σας. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας ανεβαίνουν. Απλοί υδατάνθρακες βρίσκονται επίσης στα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αλλά αυτά έχουν και ίνες και πρωτεΐνες που επιβραδύνουν τη διαδικασία. Την ίδια ώρα το σιρόπι, η σόδα, οι καραμέλες και η ζάχαρη δεν το κάνουν.

 

Και όταν έχετε χαμηλή ζάχαρη

 

Το σώμα σας χρειάζεται να μεταφέρει τη γλυκόζη έξω από την κυκλοφορία του αίματος και να μεταφερθεί στα κύτταρά σας για ενέργεια. Για να γίνει αυτό, το πάγκρεας παράγει την ινσουλίνη, που είναι μια ορμόνη. Ως αποτέλεσμα, το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να έχει ξαφνική πτώση. Αυτή η ταχεία αλλαγή στο σάκχαρο του αίματος σας αφήνει να αισθάνεστε πεσμένοι και να ψάχνετε για περισσότερα γλυκά ώστε να ανακτήσετε τη ζάχαρή σας.  Έτσι, αυτή η ανάγκη σας κάνει να αναζητάτε γλυκό.

 

Είναι αποτελεσματικές οι δίαιτες με detox ζάχαρης;

Μπορείτε να νικήσετε τη συνήθεια της ζάχαρης κόβοντάς την τελείως; Ορισμένες διατροφές με αποτοξίνωση από τη ζάχαρη σας παροτρύνουν να αποφύγετε όλα τα γλυκά. Αυτό σημαίνει και όλα τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τους επεξεργασμένους κόκκους. Η ιδέα είναι να καθαρίσετε από τη ζάχαρη. Αυτές οι διατροφικές αλλαγές είναι τόσο έντονες που δεν μπορείτε να τις κρατήσετε μακροπρόθεσμα. Άρα αυτές οι αλλαγές είναι συνήθως σύντομες και μετά επιστρέφετε στις παλιές σας συνήθειες.

 

Επιλέξτε γλυκά που είναι καλά για εσάς

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε τα γλυκά. Μπορείτε απλά να παίρνετε τη ζάχαρη από άλλες πηγές.   Δοκιμάστε φρέσκα μούρα ή καθαρισμένα φρούτα με πλιγούρι βρώμης αντί για ζάχαρη. Επίσης βρείτε αποξηραμένα φρούτα χωρίς υπερβολική προσθήκη ζάχαρης.  Ένα ποτήρι γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη μπορεί να σας βοηθήσει.

 

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post