6 εύκολα tips για πιο υγιεινό μαγείρεμα

Βρείτε σύκα για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη

Τα σύκο περιέχουν περισσότερες ίνες και περισσότερα μέταλλα (όπως ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο ) από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο φρούτο. Μουλιάστε 225 γρ. φρέσκα σύκα σε νερό για να τα μαλακώσετε. Κάντε τα πουρέ με 1/4 έως 1/3 φλιτζανιού νερό μέχρι να μαλακώσει. Αντικαταστήστε έως και το μισό λίπος στη συνταγή σας με αυτά ή αντικαταστήσετε τη ζάχαρη.

Μειώστε το λίπος με το αβοκάντο

Ο κρεμώδης πουρέ από αβοκάντο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα λιπαρό βούτυρο που σας κάνει καλό. Ξεφλουδίστε, ρίξτε λάδι και πολτοποιήστε για να φτιάξετε πουρέ. Τα αβοκάντο έχουν περισσότερο νερό από το βούτυρο, οπότε ίσως χρειαστεί να μειώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας κατά 25% και να ψήσετε για λίγο περισσότερο.

Πώς να επιλέξετε το αλεύρι

Δε θα βρείτε πολλούς να αμφισβητήσουν το γεγονός ότι τα αλεύρια ολικής άλεσης και φασολιού είναι καλύτερες επιλογές από το εξευγενισμένο λευκό αλεύρι. Η διαδικασία εξευγενισμού αφαιρεί τις περισσότερες από τις ίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Τα θρεπτικά συστατικά προστίθενται μετά, αλλά όχι οι υγιεινές ίνες. Αλλά αφού το έχετε, μην το πετάξετε. Ενώστε διαφορετικούς τύπους αλευριού για διαφορετικά αποτελέσματα. Δοκιμάστε ένα τέταρτο φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως σε 3/4 φλιτζάνι λευκό.

Αποφύγετε τη γλουτένη: Χρησιμοποιήστε αλεύρι βρώμης

Για μια επιλογή χωρίς γλουτένη, επιλέξτε αλεύρι βρώμης. Προσθέτει περισσότερη γλυκύτητα και γεύση στα μπισκότα, τα muffins και τα ψητά σας. Δεν είναι εύκολο υποκατάστατο συνταγών που χρειάζονται γλουτένη, όπως ψωμιά ζύμης. Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσει λίγο την υφή.

Προτιμήστε ελληνικό γιαούρτι

Προσθέστε το παχύ, κρεμώδες απλό ελληνικό γιαούρτι στα γλυκά και τα ψωμιά σας. Αυτό με πλήρη λιπαρά έχει καλύτερη γεύση και είναι ακόμα καλύτερο για εσάς. Συσκευάζει πρωτεΐνες και λιγότερη ζάχαρη από το κανονικό γιαούρτι. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό με τα 2% λιπαρά αλλά να αποφύγετε αυτό που θα γράφει 0%.  

Αυξήστε τα μπαχαρικά

Κόψτε τη ζάχαρη που ζητάει η συνταγή σας στο μισό (ή 1/3 εάν δεν θέλετε να πάτε τόσο μακριά). Απλά διπλασιάστε τα μπαχαρικά. Εάν η συνταγή σας απαιτεί 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, προσθέστε 2. Κάντε το ίδιο με εκχύλισμα βανίλιας. Διασκεδάστε και παίξτε με άλλα μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, γαρίφαλα ή μοσχοκάρυδο και εκχυλίσματα όπως αμύγδαλο. Όλοι τους ενισχύουν τη γλυκύτητα.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post