6 επιστημονικές συμβουλές για να διατηρείτε τα τρόφιμά σας πιο φρέσκα

Πλύνετε τα χόρτα σας

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, η ρομανίνη, τα κόκκινα φύλλα και άλλοι τύποι μαρουλιού θα παραμείνουν πιο φρέσκα αν τα ξεπλύνετε σε δροσερό νερό πριν ψύξετε. Πετάξτε τυχόν μαραμένα ή αποχρωματισμένα φύλλα. Στεγνώστε τα χόρτα με χαρτοπετσέτες. Στη συνέχεια, φραγίστε τα σε ένα δοχείο.

 

Αφήστε το κερί

Πολλά φρούτα και λαχανικά, ειδικά εκείνα που καλλιεργούνται σε θερμά κλίματα, έχουν ένα φυσικό κηρώδες εξωτερικό στρώμα για να αποφευχθεί η συρρίκνωση. Ξεπλύνετε μόνο λίγο πριν είστε έτοιμοι να φάτε τα συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά. Αυτό βοηθά ώστε να μην έχουν μώλωπες και πρόωρη σήψη. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν μήλα, λεμόνια, νεκταρίνια, πορτοκάλια, αγγούρια, πιπεριές, πατάτες και μελιτζάνες.

 

Καθαρίστε τα καρότα

Οι πράσινες κορυφές τους μπορεί να είναι όμορφες. Ωστόσο, κόψτε τις πράσινες κορυφές πριν από την αποθήκευση. Ψύξτε χαλαρά τα καρότα σε πλαστική σακούλα σε συρτάρι. Έτσι μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές εβδομάδες. Επαγγελματική συμβουλή: Κρατήστε τα πράσινα για να φτιάξετε πέστο, chimichurri ή σαλάτες.

 

Κρατήστε τις μπανάνες δροσερές

Η ηλιόλουστη κουζίνα σας μπορεί να είναι ένα από τα χειρότερα μέρη για να διατηρήσετε αυτά τα τροπικά φρούτα. Ο υγρός, ζεστός αέρας θα επιταχύνει το αστάρωμα. Κρατήστε τα μακριά από άλλα προϊόντα. Μόλις ωριμάσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, καταψύξτε τις μπανάνες για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους για μερικές ημέρες. Το δέρμα μπορεί να έχει στίγματα, αλλά το εσωτερικό πρέπει να παραμείνει νόστιμο.

 

Αφήστε τα κρεμμύδια να αναπνέουν

Η καλή κυκλοφορία του αέρα είναι το κλειδί σε αυτήν την περίπτωση. Αποθηκεύστε τα κρεμμύδια χωρίς πλαστικό περιτύλιγμα σε δροσερό, ξηρό σημείο. Εάν πωλούνται σε τσάντα πλέγματος, μπορείτε να τα κολλήσετε σε ένα γάντζο στο ντουλάπι σας. Τα κομμένα κρεμμύδια διατηρούνται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.

 

Τυλίξτε τα λεμόνια σας

Αυτό το φωτεινό κίτρινο εσπεριδοειδές μπορεί να φωτίσει οποιονδήποτε πάγκο κουζίνας. Αυτό όμως μπορεί να στεγνώσει τα λεμόνια σας.  στεγνώσετε τα λεμόνια σας. Για αυτό τον λόγο μπορείτε να τα διατηρήσετε ζουμερά για έως και ένα μήνα. Σφραγίστε τα λεμόνια σφιχτά σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης με όλο τον αέρα και βάλτε τα στο ψυγείο.

 

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post