6 λόγοι για να ακολουθήσετε μια Μεσογειακή διατροφή

Ανακαλύψτε έξι από αυτούς και αρχίστε να προσθέτετε προϊόντα στη διατροφή σας για να ενισχύσετε το σώμα σας!

  • Είναι εύκολη

Τα ελληνικά γεύματα είναι συνήθως μικρά και εύκολα να τα ενώσετε. Φτιάξτε το δικό σας απλά γεύμα όπου μπορείτε να συμπεριλάβετε τυρί, ελιές και ξηρούς καρπούς.

  • Μπορείτε να πιείτε κρασί

Ένα ποτήρι κρασί με τα γεύματα είναι συνηθισμένο στις Μεσογειακές χώρες όπου το τραπέζι έχει συνδυαστεί με κοινωνικές εξόδους. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ποτήρι κρασί για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες κάνει καλό για την καρδιά. Το κόκκινο κρασί ίσως είναι πιο υγιεινό από το λευκό. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να βρείτε τι είναι καλό για εσάς.

  • Δε θα πεινάσετε

Θα έχετε την ευκαιρία να φάτε γευστικά και γεμάτα φαγητά όπως ψητές γλυκοπατάτες και χούμους. Η πέψη αυτών των φαγητών γίνεται πιο αργή και για αυτό νιώθετε πλήρεις για περισσότερο καιρό. Η πείνα δεν είναι πρόβλημα όταν μπορείτε να φάτε ξηρούς καρπούς, ελιές και τυρί χαμηλών λιπαρών. Η φέτα και το χαλούμι έχουν λιγότερο λίπος από το cheddar αλλά είναι επίσης πλούσια και γευστικά.

  • Μπορείτε να χάσετε βάρος

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο το να χάσετε βάρος αν τρώτε ξηρούς καρπούς, τυρί και λάδι. Αυτά τα Μεσογειακά βασικά φαγητά σε αφήνουν γεμάτους και ευχαριστημένους. Επίσης σας βοηθούν να ακολουθήσετε μια διατροφή. Σε κάθε περίπτωση και η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο.

  • Η καρδιά σας θα σας ευχαριστεί

Σχεδόν τα πάντα σε αυτή τη διατροφή κάνουν καλό στην καρδιά. Το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί μειώνουν την κακή χοληστερίνη. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα φασόλια κρατούν τις αρτηρίες καθαρές. Το ψάρι βοηθάει στην μείωση των τριγλυκεριδίων και της πίεσης του αίματος και ακόμα κι ένα ποτήρι κρασί μπορεί να είναι καλό για την καρδιά σας.

  • Καλύτερο μυαλό για περισσότερο καιρό

Τα ίδια προϊόντα που προστατεύουν την καρδιά σας κάνουν καλό και στον εγκέφαλό σας. Σε αυτή τη διατροφή δεν τρώτε επεξεργασμένα φαγητά και κακά λίπη που προκαλούν φλεγμονές. Αντιθέτως, αυτά τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φαγητά αποτελούν την απόλυτα φιλική προς τον εγκέφαλο επιλογή.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post