6 σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη που μπορείτε να καταναλώσετε εν κινήσει

1) Μια μερίδα τυρί cottage

Πρωτεΐνη: 20 γραμμάρια ανά μερίδα 140 γρ.

Μια συσκευασία με μια μερίδα λιπαρού τυριού cottage περιέχει 3 γραμμάρια περισσότερη πρωτεΐνη από μια τυπική μερίδα ελληνικού γιαουρτιού και έχει μόλις 110 θερμίδες. Επιπλέον, σας δίνει 125 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου που ενισχύει τα οστά. (Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, παρέχοντας 20 έως 30% της ημερήσιας πρότασης σας.)

 

2) Σκληρό αυγό

Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια ανά αυγό

Μερικοί απέφευγαν τα αυγά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χοληστερίνη. Σήμερα, ωστόσο, οι περισσότεροι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι είναι ένα σωστό πρωινό ή σνακ, όταν καταναλώνονται με μέτρο. Εκτός από την πρωτεΐνη, το αυγό σας δίνει μια πλούσια δόση βιταμίνης D και βιταμίνης Β-12 με μόλις 77 θερμίδες ανά τεμάχιο. Το καλύτερο μέρος: είναι εύκολο να το φάτε όπου είστε - απλώς θυμηθείτε να τα ξεφλουδίσετε από πριν για μεγαλύτερη ευκολία.  

 

3) Συσκευασία φυστικοβουτύρου

Πρωτεΐνη: 8 γραμμάρια ανά συσκευασία 32 γρ

Πιθανότατα δεν είναι εύκολο να βάλετε ένα φυστικοβούτυρο στην τσάντα σας, αλλά για λόγους ευκολίας και φυσικά για τον έλεγχο της μερίδας, μπορείτε να το μεταφέρετε σε μικρά δοχεία. Συνδυάστε με μια  μπανάνα για να αυξήσετε τα αντιοξειδωτικά και τις ίνες.

 

4) Edamame

Πρωτεΐνη: 8 γραμμάρια ανά μισό φλιτζάνι

Εκτός από την πρωτεΐνη που μπορεί να σας γεμίσει, ένα πακέτο edamame 90 θερμίδων παρέχει 3 γραμμάρια ινών. Ο συνδυασμός πρωτεϊνών και ινών είναι ισχυρός κατά της πείνας.

 

5) Ψημένα ρεβίθια

Πρωτεΐνη: 7 γραμμάρια ανά μερίδα φλιτζανιού

Για μόνο 120 θερμίδες ανά μερίδα, αυτά τα φασόλια προσφέρουν 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Ακόμα καλύτερα, μια καθημερινή μερίδα σιτηρών όπως ρεβίθια (καθώς και φασόλια, φακές και μπιζέλια) μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης LDL, σύμφωνα με έρευνα στο Canadian Medical Association Journal. Φτιάξτε το δικό σας σνακ αναμειγνύοντας ξεπλυμένα και στραγγισμένα βραστά ρεβίθια σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά της επιλογής σας και στη συνέχεια τα ψήστε στον φούρνο στους 200 για περίπου 45 λεπτά.

 

6) Ελληνικό γιαούρτι

Πρωτεΐνη: 12 έως 20 γραμμάρια ανά δοχείο

Εάν έχετε σκοπό να λαμβάνετε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας, είναι μια καλή ιδέα να αλλάξετε το παραδοσιακό γιαούρτι με ελληνικά. Τα ελληνικά είναι στραγγισμένα, οπότε έχουν μια παχύτερη σύσταση. Επιπλέον περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη και την μισή ζάχαρη σε σύγκριση με τα παραδοσιακά γιαούρτια. Ανάλογα με την μάρκα, θα λάβετε 12 έως 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά δοχείο. Επιπλέον, το ασβέστιο ενισχύει τα οστά και τα προβιοτικά είναι φιλικά προς το έντερο.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post