6 πολύ υγιεινά ψάρια και θαλασσινά

Ένας μεγάλος αριθμός ψαριών και θαλασσινών είναι υγιεινά και νόστιμα.

Ακολουθούν 5 απίστευτα υγιεινά ψάρια και θαλασσινά.

Αυτά τα ψάρια και θαλασσινά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ιώδιο, δύο θρεπτικά συστατικά στα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε τις υψηλότερες ποσότητες θαλασσινών - ειδικά τα ψάρια - τείνουν να ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλών ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, άνοια και κατάθλιψη.

 

  1. Σολομός

Ο σολομός είναι ένας τύπος λιπαρού ψαριού που είναι εξαιρετικά δημοφιλής λόγω της εξαιρετικής γεύσης και της υψηλής ποσότητας θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Περιέχει επίσης και κάποια ποσότητα βιταμίνης D.

  1. Σαρδέλες

Οι σαρδέλες είναι μικρά, λιπαρά ψάρια που είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Διαθέτουν μεγάλες ποσότητες των περισσότερων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας.

  1. Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή κατατάσσονται στην κατηγορία όσον αφορά την πυκνότητα θρεπτικών ουσιών. Μεταξύ άλλων βρώσιμα οστρακοειδή είναι τα μαλάκια και στρείδια.

  1. Γαρίδες

Η γαρίδα είναι ένας τύπος θαλασσινών που σχετίζεται με καβούρια και αστακούς. Τείνει να είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες αλλά υψηλή σε πρωτεΐνες. Είναι επίσης γεμάτη με διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως σελήνιο και βιταμίνη Β12.

  1. Πέστροφα

Η πέστροφα είναι ένας άλλος τύπος νόστιμων ψαριών γλυκού νερού, παρόμοιος με τον σολομό.

  1. Τόνος

Ο τόνος είναι πολύ δημοφιλής στις δυτικές χώρες και τείνει να είναι χαμηλός σε λιπαρά και θερμίδες ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Είναι ιδανικό για άτομα που πρέπει να προσθέσουν περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή τους, αλλά διατηρούν χαμηλή την πρόσληψη θερμίδων.

Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε να αγοράσετε ποικιλίες χαμηλού υδραργύρου.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post