6 Πραγματικά καλά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν σταματήσετε τη ζάχαρη

Εδώ είναι όλα τα κίνητρα που χρειάζεστε για να σταματήσετε να καταναλώνετε γλυκά τρόφιμα.

Το να αποβάλλετε μια τέτοια συνήθεια είναι δύσκολο - ακόμη και για τους πιο δυνατούς. Βλέπετε, η έρευνα διαπίστωσε ότι η ζάχαρη παρασύρει τον εγκέφαλό σας να θέλει όλο και περισσότερη. Αλλά υπάρχουν καλά νέα. Η μικρή ποσότητα είναι εντάξει. Η American Heart Association συνιστά όχι περισσότερο από έξι κουταλάκια του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα για τις γυναίκες. Κάτι που μπορείτε επίσης να τρώτε: τη ζάχαρη που βρίσκεται σε ολόκληρα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ετοιμαστείτε για νεανικό δέρμα

Η ζάχαρη στη διατροφή σας επηρεάζει την ποσότητα σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματός σας - και μελέτες δείχνουν ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα δημιουργούν ένα μοριακό φαινόμενο ντόμινο που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Δηλαδή; Αυτός είναι απλώς ένας φανταστικός όρος για μια διαδικασία που μπορεί να εμποδίσει την επιδιόρθωση του κολλαγόνου του δέρματός σας, της πρωτεΐνης που τη διατηρεί σφριγηλή. Μια διατροφή γεμάτη λιχουδιές μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μειωμένη ελαστικότητα και πρόωρες ρυτίδες. Ευτυχώς, η έρευνα δείχνει ότι η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χαλάρωσης και άλλων ορατών σημείων γήρανσης.

Νιώστε διαρκή ενέργεια

Τα πρόσθετα σάκχαρα είναι απλοί υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι χωνεύονται γρήγορα και εισέρχονται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματός σας, παρέχοντας αυτή τη γνωστή εγρήγορση. Αλλά μόλις μεταβολιστεί αυτή η ποσότητα ζάχαρης, μπορεί να πέσετε.

Πείτε αντίο στο κοιλιακό λίπος

Όλοι γνωρίζουν ότι μια καθημερινή συνήθεια που περιέχει ζάχαρη μπορεί να σας γεμίσει κιλά, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Αλλά αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με το κοιλιακό λίπος. Η ζάχαρη αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα σας, προκαλώντας μια πλημμύρα ινσουλίνης στο σώμα σας, η οποία με την πάροδο του χρόνου ενθαρρύνει τη συσσώρευση λίπους γύρω από τη μέση σας. Γνωστό ως σπλαχνικό λίπος, αυτά τα λιποκύτταρα βαθιά στην κοιλιά είναι το πιο ριψοκίνδυνο είδος επειδή δημιουργούν λιποκίνες και λιπώδεις ορμόνες - χημικούς ταραχοποιούς που ταξιδεύουν στα όργανα και τα αιμοφόρα αγγεία σας, όπου προκαλούν φλεγμονή που μπορεί να συμβάλει σε καταστάσεις όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Έτσι, όταν μειώσετε τα επιδόρπια, θα αρχίσετε να μειώνετε το λίπος της κοιλιάς και τις επικίνδυνες συνθήκες που το συνοδεύουν.

Χάστε επιπλέον κιλά

Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης δεν προσθέτουν μόνο πόντους στο στομάχι σας. βάζουν τα λιποκύτταρα σε όλο το σώμα σας σε υπερβολική αποθήκευση θερμίδων. Δεν είναι ακριβώς το είδος του θαύματος που θέλετε να συμβαίνει στο σώμα σας. "Η αντικατάσταση εξευγενισμένων υδατανθράκων και ζαχαρούχων τροφών στη διατροφή σας με υγιεινά λίπη βοηθά στη διατήρηση της ινσουλίνης σας σταθερή, έτσι λιγότερες θερμίδες αποθηκεύονται ως λίπος. Ως αποτέλεσμα," η πείνα μειώνεται, ο μεταβολισμός επιταχύνει και μπορείτε να χάσετε βάρος με λιγότερη προσπάθεια. "

Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Δεδομένου ότι τα λιγότερα γλυκά σάς βοηθούν να χάσετε τα παραπάνω κιλά, θα είστε επίσης πιο προστατευμένοι από τον διαβήτη τύπου 2. Αλλά η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης μειώνει επίσης τον κίνδυνο της νόσου με έναν άλλο τρόπο: "Μια δίαιτα με πολλούς υδατάνθρακες ταχείας πέψης, όπως η ζάχαρη, απαιτεί το πάγκρεας να απελευθερώνει πολλή ινσουλίνη. "Αυτή η υπερβολική ζήτηση μπορεί να υπερβάλλει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, προκαλώντας δυσλειτουργία, οδηγώντας τελικά σε διαβήτη."

Στοχεύστε στην επιτυχία

Η καλή υγεία της καρδιάς σάς βοηθά να ξεπεράσετε τα πάντα, από έντονες ασκήσεις γυμναστικής έως επαγγελματικά deadlines αργά το βράδυ. Όμως, το να τρώτε μπισκότα και γλυκά, δε θα κάνει καλό στην καρδία σας.  Η έρευνα δείχνει ότι η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει πραγματικά το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια μελέτη του 2014 αποκάλυψε ότι τα άτομα που κατανάλωναν το 17% έως 21% των ημερήσιων θερμίδων τους από τα γλυκά υλικά είχαν 38% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με εκείνους που διατήρησαν την προσθήκη ζάχαρης στο 8% των ημερήσιων θερμίδων τους. Η ουσία: Αν κόψε τη ζάχαρη τώρα θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα μέσα στον χρόνο.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post